

به گزارش پایگاه خبری حجاب ؛ به نقل از ” ایرنا” به نقل از منابع محلی «شمسالدین آروم بیک زاده»، در نشستی خبری در دوشنبه افزود: به همین منظور یک کمیسیون تخصصی با دستور نهاد ریاست جمهوری مشغول تهیه لباس ملی هستند. او تصریح کرد: «واقعا، تهیه طرح لباس ملی بخصوص برای زنان یک ضرورت […]
به گزارش پایگاه خبری حجاب ؛ به نقل از ” ایرنا” به نقل از منابع محلی «شمسالدین آروم بیک زاده»، در نشستی خبری در دوشنبه افزود: به همین منظور یک کمیسیون تخصصی با دستور نهاد ریاست جمهوری مشغول تهیه لباس ملی هستند.
او تصریح کرد: «واقعا، تهیه طرح لباس ملی بخصوص برای زنان یک ضرورت است و هم اکنون کارشناسان و کمیسیون تخصصی برای انتخاب بهترین طرح در حال فعالیت هستند».
تلاشهای حکومت تاجیکستان برای یکسان سازی لباس اعضای جامعه و جلوگیری از پوشیدن لباس مذهبی بخصوص در مکانهای جمعیتی مورد انتقاد مدافعان حقوق بشر واقع شده است که این موضوع را دخالت در زندگی شخصی و محدود کردن آزادیهای شهروندی نامیدهاند.
وزیر فرهنگ تاجیکستان گفت: در تهیه لباس ملی ضمن توجه به سنتهای ملی پیشرفت امروز جامعه نیز در گرفته میشود و در مجموع لباسی است که مورد پسند جامعه قرار گیرد.
این اظهارات وزیر فرهنگ تاجیکستان بعد از ۱۰ روز سخنرانی امامعلی رحمان رئیس جمهوری تاجیکستان به مناسبت دهمین سال تصویب قانون «تنظیم سنت ها ، جشن ها و مراسم رسمی» عنوان شده است که بار دیگر بر ضرورت تقویت فرهنگ پوشیدن لباس ملی، نه به «بیگانه» تأکید کرد.
رحمان روز ۱۱ژوئیه در نشستی با عنوان جامعه شهروندی از «تأثیر نامطلوب فرهنگهای بیگانه» هشدار داد و گفت، که پوشیدن لباس «سیاه و تاریک«ارزشهای ملّی را پایمال میکند و فضای معنوی جامعه را تیره میسازد.
در مؤسسههای آموزشی تاجیکستان پوشش حجاب و روسری و برای مردان داشتن ریش منع شده، و برای جوانان تا ۱۸ساله رفتن به مسجد ممکن نیست.
حکومت این تدابیر را با ادعای جلوگیری از توسعه عقاید افراطی در میان اعضای جامعه درست و قانونی میشمارد، ولی فعالان حقوق بشر میگویند، این موانع، آزادیهای دینی شهروندان را محدود میکنند و خلاف با معیارهای قانون اساسی کشور هستند.
انتهای پیام/