

به گزارش پایگاه خبری حجاب ؛ به نقل از خبرگزاری ” رسا “، حجتالاسلام منصور فرجی در نشست دین و زندگی هنرستان شهید آوینی کاشان، ارزشها را مهمترین عامل هویت ساز هر انسانی دانست و گفت: سبک زندگی بهعنوان مجموعه باورها و رفتارها برای هر فرد هویت سازی میکند و کنش و واکنش های روزمره […]
به گزارش پایگاه خبری حجاب ؛ به نقل از خبرگزاری ” رسا “، حجتالاسلام منصور فرجی در نشست دین و زندگی هنرستان شهید آوینی کاشان، ارزشها را مهمترین عامل هویت ساز هر انسانی دانست و گفت: سبک زندگی بهعنوان مجموعه باورها و رفتارها برای هر فرد هویت سازی میکند و کنش و واکنش های روزمره افراد حاصل درونی شدن این باورها است.
وی در تحلیل رفتارهای اختیاری افراد افزود: رفتارهایی که ما بدون فشار بیرونی و با اشتیاق و به دلخواه و حتی در بسیاری موارد ناآگاهانه انجام می دهیم نشأت گرفته از باورها و ارزشهایی است که در ما درونی شده است.
حجتالاسلام فرجی تصریح کرد: تمام تلاش مصلحان و عالمان دلسوز بر این بوده است که انسان واجد ارزشهای درونی باشد و بدون اینکه نیرویی از بیرون او را کنترل و نظارت کند با نظارت درونی خودش دارای عمل صالح و متخلق به اخلاق باشد زیرا اگر یک سیستم کنترل و الزام اجتماعی برای تحمیل یک شیوه زندگی خاص استفاده شود، سیستم شکنندهتر، تداوم آن ضعیفتر و واقعیت آن سطحیتر میشود.
وی دختران را به بررسی و مرور ارزشهای خود فرا خواند و گفت: شما می توانید بسیاری از ارزشهایی را که در هر نقش برای شما اولویت دارد را برای خود بنویسید اما ما نیاز داریم که این ارزشها را در یک لیست اولویت بندی کنیم، به عنوان مثال اگر برای سود بیشتر دروغی میگوییم به این معنی است که اولویت سود آوری برای ما بالاتر از صداقت است و اگر با اینکه در شغل خود به بسیاری از بدیها متهم می شویم و بسیاری دردها را متحمل می شویم اما کارمان را درست انجام می دهیم معلوم می شود که ارزش درستکاری برای ما بالاتر از گرفتن حق مان است.
مدیر حوزه علمیه کاشان در ادامه با اشاره به جایگاه زن در اسلام اظهار داشت: اسلام تنها دینى است که شخصیت و حقوق زن را در ابعاد گوناگون و با توجه به توانمندیها و وظایفى که دارد منظور کرده است و متناسب با شأن و منزلت اش حقوق و جایگاه او را در نظر گرفته است.
حجت الاسلام فرجی افزود: یکی از شاخص ترین ارزش گذاری های اسلام در خصوص زنان، تساوی هویت و سرشت زنان با مردان است، چنانکه در آیات متعدد خداوند بر این امر تاکید میکند که زن و مرد را از یک نفس واحد آفریدیم و هیچکدام حق بیشتری نسبت به دیگری ندارد و هیچکدام رتبه پایین تری نسبت به دیگری ندارد.
وی در تشریح سایر ارزشهای وجودی زنان و دختران تصریح کرد: اسلام در فضایی که دختران چونان کالایی معامله می شدند و موجودی نحس به شماره می رفتند و از همان ابتدای تولد زنده به گور می شدند، دختر را مایه برکت و هدیه الهی دانست و ارتباط پیامبراکرم(ص) با دخترش حضرت فاطمه(س) و احترام بی نظیر آن حضرت برای ایشان اوج نگاه بلند و متعالی اسلام به دختران بود.
حجت الاسلام فرجی افزود: خود پیامبر به اندازه ای به دخترش حضرت فاطمه(ع) احترام می گذاشت که مردم تعجب می کردند و با تمام مقامی که داشت، دست دخترش را می بوسید و به هنگام مراجعت از سفر، نخستین کسی که دیدار می کرد دخترش فاطمه بود و هنگامی که می خواست به سفر برود، از آخرین خانه ای که خداحافظی می کرد، خانه حضرت فاطمه(ع) بود.
وی آرامش را از مهمترین ارزشهای وجودی زنان دانست و ابراز کرد: بی تردید، تلاش برای دستیابی به آرامش چالش بزرگ انسان از ابتدای خلقت بوده است و بسیاری معتقدند که غایت سعادت انسان در این دنیا در گرو تحقق آن است.
حجتالاسلام فرجی افزود: شاید بتوان آرامش را به صورت احساسی خوشایند و لذت بخش تعریف کرد که هرکسی به دنبال آن است و آرامش نیاز اولیهای است برای این که ذهن بیندیشد و مثبت عمل کند و زن بهترین ایفا کننده این نقش در خانواده است و مبتنی بر این نقش است که شما شاهد هستید مردان بزرگ به موفقیت نمی رسیدند اگر در کنار آنان زنانی شایسته و کامل نبودند.
مدیر حوزه علمیه کاشان خاطرنشان کرد: شما وقتی به قرآن مراجعه میکنید و به بررسی شخصیت زنان الگو در قرآن می پردازید چهره های ممتازی همچون آسیه، مریم، را مشاهده میکنید که توانستند ایفا کننده نقش های ممتازی در دوران خود باشند و امروز نیز الگوی ما در رفتار و کردار باشند.
حجتالاسلام فرجی حجاب و عفاف را از مهم ترین ارزشهای وجودی زنان بر شمرد و بیان داشت: ویژگی ممتاز این بانوان در مرحله نخست مسأله عفاف و حجاب بوده است، زن در مرد تأثیر فراوان داشته و مرد نیز بسیاری از هنرنماییها، شجاعتها، دلاوریها، نبوغها و شخصیتهای خود را مدیون زن و خودداریهای ظریفانه و عفاف زن است و زن نیز همیشه مرد را می ساخته است، از این رو جامعه قدرتمند و پیشرو متکی به بانوان عفیف و انسان ساز است.
وی تصریح کرد: زن در طول تاریخ به وسیله عفت توانست شخصیت خود را حفظ کند و عفاف و پوشش تدبیری است که زن با یک نوع الهام، برای گرانبها کردن خود و حفظ موقعیت خود در برابر مرد به کار برده است و مادامی که اینگونه باشد، قادر خواهد بود هم از حرمت و حریم خود حراست کند و اجازه تعدی به شخصیت و جایگاه زن را نخواهد داد و هم فرصت و زمینه رشد و تربیت دیگران را فراهم خواهد کرد.
انتهای پیام/