

به گزارش پایگاه خبری حجاب ؛ به نقل از ” ایکنا” ، میثم یاسا، کارشناس مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی در گفت و گو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) از اصفهان، اظهار کرد: حجاب و پوشش زن یکی از احکام ضروری اسلام به شمار میرود که سابقهای به اندازه حیات بشریت دارد. وی افزود: پوشش […]
به گزارش پایگاه خبری حجاب ؛ به نقل از ” ایکنا” ، میثم یاسا، کارشناس مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی در گفت و گو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) از اصفهان، اظهار کرد: حجاب و پوشش زن یکی از احکام ضروری اسلام به شمار میرود که سابقهای به اندازه حیات بشریت دارد.
وی افزود: پوشش سابقهای به اندازه حیات بشریت دارد و غیر از پیروان یکی ازمکاتب که بر لزوم برهنه زیستی پای میفشارد، همه جامعه بشریت به نوعی حجاب را رعایت می کنند.
وی با بیان اینکه در قرآن مجید بیش از ۱۰آیه درباره حجاب و حرمت نگاه به نامحرم وجود دارد، ادامه داد: خداوند در قرآن مجید و در آیه ۵۹ سوره احزاب میفرمایند «یا أَیُّهَا النَّبِیُّ قُلْ لِأَزْواجِکَ وَ بَناتِکَ وَ نِساءِ الْمُؤْمِنینَ یُدْنینَ عَلَیْهِنَّ مِنْ جَلاَبِیبِهِنَّ ذلِکَ أَدْنی أَنْ یُعْرَفْنَ فَلا یُؤْذَیْنَ وَ کانَ اللَّهُ غَفُوراً رَحیماً» ای پیامبر، به زنان و دخترانت و نیز به زنان مومنین بگو خود را بپوشانند تا شناخته نشوند و مورد اذیت قرار نگیرند. خداوند بخشنده مهربان است.
کارشناس مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی بیان کرد: جلاب پوشش سراسری است، زنان باید همه اندامش پوشیده باشد تا هم چون گلی لطیف از دسترس هوس رانان مصون و محفوظ باشد.
یاسا با اشاره به کتاب فروع کافی، گفت: در جلد ۵ صفحه ۵۲ این کتاب، فضیل بن یسار می گوید از امام صادق(ع) سوال کردم، آیا آرنجهای دست زن، بخشی از زینت اواست که خداوند در قرآن فرموده است زنان زینت خود را مگر برای شوهران خود آشکار نکنند، فرمود: تمام بدن غیر از صورت و دستها تا مچ، از زینت او محسوب میشود که باید از نامحرم پوشیده شود.
وی ادامه داد: پوشش اسلامی بانوان دارای بعد ایجابی و سلبی است بعد ایجابی وجوب پوشش بدن و بعد سلبی حرام بودن خودنمایی به نامحرم است، این دو بعد باید در کنار یکدیگر باشد تا حجاب اسلامی محقق شود، گاهی ممکن است بعد اول باشد ولی بعد دوم نباشد، در این صورت نمیتوان گفت که حجاب اسلامی محقق شده است.
وی گفت: اگر به معنای عام، هر نوع پوشش و مانع از وصول به گناه را حجاب بنامیم، حجاب میتواند اقسام و انواع متفاوتی داشته باشد. یک نوع آن حجاب ذهنی، فکری و روحی است، اعتقاد به معارف اسلامی، توحید و نبوت، از مصادیق حجاب ذهنی، فکری و روحی است که می تواند از لغزشها و گناهان روحی و فکری کفر و شرک جلوگیری نماید.
وی خاطر نشان کرد: قرآن از انواع حجاب که در رفتار خارجی انسان تجلی می کند نام برده است، حجاب و پوشش در نگاه که مردان و زنان در مواجهه با نامحرم به آن توصیه شده اند.(سوره نورآیه ۳۰ و ۳۱) ای رسول ما به مردان و زنان مومن بگو تا چشمها را از نگاه ناروا بپوشند.
وی ادامه داد: نوع دیگر حجاب و پوشش قرآنی، حجاب گفتاری زنان در مقابل نامحرم است (سوره احزاب آیه ۳۲) «پس به ناز سخن مگویید تا آنکه در دلش بیمارى است طمع ورزد و گفتارى شایسته گویید».
وی با اشاره به نوع دیگر حجاب و پوشش قرآنی تصریح کرد: حجاب رفتاری زنان در مقابل نامحرم است، خداوند به زنان دستور داده است به گونه ای راه نروید که با نشان دادن زینتهای خود باعث جلب توجه نامحرم شود و در سوره نور آیه ۳۱ میفرماید:« ولا یضربن بارجلهن لیعلم ما یخفین من زینتهن» آن طور پای به زمین نزنند که خلخال وزیور پنهان پاهایشان معلوم شود.
کارشناس مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی گفت: حجاب فقط به جنس زن نیست و نمی تواند در یک بعد معنا شود بلکه ابعاد وسیعی از زندگی اجتماعی انسان های مومن را پوشش میدهد.
یاسا با اشاره به زمینههای وجود آمدن فرهنگ درست حجاب در جامعه افزود: بازنگری شخصیتی، هویت بخشی و سوق دادن زنان به سمت ابعاد معنوی و روحی، نهادینه سازی فرهنگ حجاب وعفاف به کمک نهادهای همسو و تقویت آموزش عمومی، تنظیم و حمایت از مبادلات فرهنگی و هنری در فرهنگ سازی حجاب و عفاف اسلامی، الگوپردازی صحیح از طریق رسانهها ، احیاء و گسترش فرهنگ امر به معروف و نهی از منکر و اجرای دقیق شرع و قانون در برخورد با متخلفین، ایجاد بستری مناسب و فراگیر برای ازدواج جوانان، حمایت مادی و معنوی دولت بخش خصوصی از کالاهایی که مروج حجاب مانند پارچه، لباس، لوازم التحریر، اسباب بازی و … باید انجام گیرد.
انتهای پیام/