

به گزارش پایگاه خبری حجاب ؛ به نقل از خبرگزاری رسا ، آیت الله سید ابوالحسن مهدوی در جلسه عزاداری ، با اشاره به اینکه، انسان نسبت به دیگر مخلوقات کاملاً متمایز است، افزود: خلقت انسان در بین مخلوقات دیگر خداوند دارای امتیازاتی است. وی در ابتدا با اشاره به شکرگزاری به درگاه الهی به […]
به گزارش پایگاه خبری حجاب ؛ به نقل از خبرگزاری رسا ، آیت الله سید ابوالحسن مهدوی در جلسه عزاداری ، با اشاره به اینکه، انسان نسبت به دیگر مخلوقات کاملاً متمایز است، افزود: خلقت انسان در بین مخلوقات دیگر خداوند دارای امتیازاتی است.
وی در ابتدا با اشاره به شکرگزاری به درگاه الهی به خاطر ورود به ماه محرم و درک ایام عزاداری ابا عبد الله الحسین(ع) افزود: الحمد لله دوباره با ورود به این ماه عزیز از برکات معنوی این ماه بهرمند خواهیم شد، از خداوند طلب می کنم بیمارانی را که علاقه مند به شرکت در مجالس عزاداری ابا عبد الله الحسین(ع) هستند ولی با موانع مختلف روبرو شده اند را هر چه زودتر شفا عنایت بفرماید.
آیت الله مهدوی موضوع بحث خود را با مطرح کردن یک سؤال که زندگی یک شیعه واقعی باید به چه سبکی باشد، گفت: خلقت انسان در بین مخلوقات دیگر خداوند دارای امتیازاتی است.
نماینده مردم اصفهان در مجلس خبرگان رهبری در ادامه اظهار کرد: انسان ظاهرش مرئی و قابل رؤیت است در حالی که باطنش غیر مرئی و غیر قابل رؤیت است، در صورتی که اجنه که از حیث دارا بودن عقل، نفس و اختیار مشترک هستند، جسم ندارند و قابل رؤیت نیستند، از آن سو ملائکه نیز غیر قابل رؤیت هستند و نفس ندارند، از طرف دیگر حیوانات قرار دارند که عقل ندارند و کاملاً پیرو هوای نفس خود هستند.
امام جمعه موقت اصفهان ادامه داد: امتیاز دو وجهی بودن انسان نسبت به دیگر مخلوقات هم میتواند مفید فایده واقع شود و هم میتواند موجبات متضرر شدن انسان را فراهم کند، مثلاً از این جهت که انسان می تواند بدون این که دیگران از ظاهرش چیزی متوجه شوند روحش را دچار تغییر و تحول کند و به خداوند نزدیک شود، دو وجهی بودن انسان به نفع او است و از آن جهت که انسان به خاطر عدم تأثیر باطن در ظاهر از پرداختن به باطنش بازمی ماند، این دو وجهی بودن به ضرر انسان تمام می شود.
نماینده ولی فقیه در هلال احمر اصفهان، ظاهر سازی برخی افراد در دین را از آفات دو وجهی بودن انسان دانست و ابراز کرد: رعایت ظاهر از دستورات دین اسلام است ولی مشکل اکثر افراد این است که به موازات اصلاح ظاهر به اصلاح باطن خود نمی پردازند، مثل افرادی که هم بندشان کثیف است و هم لباسشان کثیف است ولی به جای این که بدن خود را تمیز کنند، لباس تمیز می پوشند و می گویند بدن ما از دیدگان مردم پوشیده است ولی لباسمان را همه می بینند به خاطر همین مسأله لباسمان را تعویض می کنیم.
استاد اخلاق حوزه علمیه با توجه به روایتی از امیرمؤمنان(ع) در نهج البلاغه که در آن صفات متقین را برشمرده اند، تبیین کرد: یکی از صفات متقین این است که وقتی کسی آنها را تمجید کرد، آنها نگران می شوند و با خودشان می گویند، خداوندا آن چه را از من نمی دانند ببخش و باطن من را بهتر از آن چیزی که آنها تصور دارند قرار بده، پس مواظب باشید ظاهر شما از باطنتان پیش نیفتد.
وی گفت: بر اساس نظر قرآن و اهل بیت(ع) شیعه باید ظاهرش از باطنش بهتر باشد وگرنه شیعه نیست، این نقص برای یک انسان است که دارای ظاهری پسندیده باشد ولی باطنش آلوده به گناه باشد، این نقص برای یک انسان است که دیگران او خوب بدانند ولی باطنش آن قدر که دیگران می گویند خوب نباشد، البته اگر در راستای چنین مقصودی گام بردارد، نقص برایش محسوب می شود وگرنه اگر بدون این که کاری کند دیگران او را خوب بدانند، از حیطه اختیارات او خارج است و تعریف و تمجید دیگران نقص برایش محسوب نمی شود.
آیت الله مهدوی مردم را در چهار دسته تقسیم بندی کرد و ابراز داشت: کسانی که در ظاهر مسلمان صد در صد مسلمان هستند ولی در باطن هیچ چیز را قبول ندارند، منافق هستند، کسانی که ظاهرشان بهتر از باطن شان است نمی گویم منافق هستند ولی در شرایط بد روحی به سر می برند.
نماینده مردم اصفهان در مجلس خبرگان رهبری ادامه داد: افراد ساده، افرادی هستند که در باطن و ظاهر یکسان هستند و آن چه درونشان می گذرد را کتمان نمیکنند و اندک افرادی که دارای باطن بهتر نسبت به ظاهرشان هستند شیعه محسوب می شوند، چنین افرادی آن چه خوبی در ظاهرشان دیده می شود حتماً در باطنشان وجود دارد افزون بر این که خصلتهای خوبی در باطنشان هست که دیگران از آن خصلتها بی خبر هستند.
امام جمعه موقت اصفهان باطن اهل بیت(ع) را بسیار فراتر از ظاهر آنها دانست و تشریح کرد: اهل بیت عصمت و طهارت افرادی هستند که کسی قادر نیست به کُنه وجودی آنها پی ببرد، باطن این عزیزان بسیار فراتر از ظاهر آنها است و درک باطن آنها برای کسی مقدور نیست.
نماینده ولی فقیه در هلال احمر اصفهان برای پیشرفت روح بر جسم توصیه کرد: افرادی که قصد دارند روحشان را بر جسمشان برتری دهند سعی کنند ایمانشان را با تفکر و استدلال تقویت کنند، سعی کنند با مراجعه به اساتید اخلاق به دنبال تهذیب نفس باشند و سعی کنند ارتباطی انفرادی با خداوند برقرار کنند، یعنی در جایی که کسی حضور ندارد با خداوند هم کلام شوند.
استاد اخلاق حوزه علمیه با اشاره به آیه هشتاد و چهارم سوره اسراء که می فرماید «قُلْ کُلٌّ یعْمَلُ عَلَى شَاکِلَتِهِ فَرَبُّکُمْ أَعْلَمُ بِمَنْ هُوَ أَهْدَى سَبِیلاً»، تشریح کرد: از این لحاظ اصلاح باطن بر اصلاح ظاهر برتری دارد که هر عملی که از انسان سر می زند نتیجه شاکله او است، شاکله ای که برخی افراد فکر می کنند مربوط به جسم است در حالی که صد در صد مربوط به روح است.
وی ادامه داد: اگر شاکله فردی تخریب شود به رفتارهای ناهنجار آلوده می شود در حالی که فکر می کند رفتار اشتباهش، کاملاً درست است، این را بدانید هیچ گاه طرز تفکر ما تغییر دهنده واقعیات نیست، ما باید طرز تفکرمان را با واقعیات منطبق کنیم نه این که انتظار داشته باشیم طرز تفکر ما واقعیات را تشکیل دهد.
آیت الله مهدوی با انتقاد از برگزاری کنسرتهای موسیقی افزود: برخی از مسؤولان که سِمتی هم در کشور دارند با سوء استفاده از رسانه سعی دارند اعتقاد اشتباه خودشان را بر واقعیات غلبه دهند، دائماً به علما تهمت می زنند و میگویند شما نمی گذارید مردم شاد باشند، ما با شادی کردن مردم مخالف نیستیم با ارتکاب افعال حرام مخالف هستیم، کجای دین اجازه داده شده زن و مرد در کنار یکدیگر سوت و کف بزنند و شادی کنند؟ مطمئناً طرز تفکر شما نمی تواند واقعیات را تغییر دهد، شما باید خودتان را با واقعیات تطبیق دهید.
انتهای پیام/