معاون فرهنگی مرکز تحقیقات و طرح‌های کاربردی ریحانة النبی مطرح کرد

ظهور بدحجابی به دلیل آگاه نبودن از اثرات سوء آن

کد خبر: 8360
16/07/17 - 11:31 ق.ظ

معاون فرهنگی مرکز تحقیقات و طرح‌های کاربردی ریحانه النبی گفت: درصد بالایی از بدحجابی به دلیل آگاه نبودن نسبت به اثرات آن است که در این بخش بحث آموزش از سنین پایین مطرح می‌شود.   به گزارش خبرگزاری فارس از قم، با توجه به گسترش وسایل ارتباط جمعی، تبلیغات رسانه‌ای از طریق این وسایل زمینه […]

بدحجابی

معاون فرهنگی مرکز تحقیقات و طرح‌های کاربردی ریحانه النبی گفت: درصد بالایی از بدحجابی به دلیل آگاه نبودن نسبت به اثرات آن است که در این بخش بحث آموزش از سنین پایین مطرح می‌شود.

 

به گزارش خبرگزاری فارس از قم، با توجه به گسترش وسایل ارتباط جمعی، تبلیغات رسانه‌ای از طریق این وسایل زمینه وارد کردن هجمه‌های فرهنگی را ایجاد کرده که در این بخش ارزش‌های اسلامی نیز از این هجمه‌ها مستثنی نیست.

حجاب و عفاف نیز از این هجمه‌ها مصون نبوده و در مدت ۳۰ سال شاهد اثرگذاری این هجمه‌ها بر این ارزش اسلامی بودیم، بنابراین لازم است کارشناسان در برابر این هجمه به ارائه راه حل‌های مفید بپردازند.

استفاده از الگوها، طرح‌ها و ارائه آموزش‌های لازم از جمله راهکارهای مبارزه با بدحجابی است، همانطوری که خارج از مرزها نیز به صورت نرم و تدریجی در حال بر هم زدن و از بین بردن ارزش عفاف و حجاب در کشور هستند.

به منظور بررسی بیشتر وضعیت عفاف و حجاب و راه‌های مبارزه با بدحجابی با حجت‌الاسلام محمد باقی معاون فرهنگی مرکز تحقیقات و طرح‌های کاربردی ریحانه النبی به گفت‌وگو پرداختیم.

فارس: وضعیت عفاف و حجاب در کشور را چطور ارزیابی می‌کنید؟

وضعیت خوبی در زمینه عفاف و حجاب وجود ندارد و روز به روز متأسفانه وضعیت به سوی بدتر شدن پیش می‌رود، آسیبی که در این شرایط داریم، این است که فعالیت‌ها در بحث حجاب، نوع پوشش، مقدار و اهمیت مسأله حجاب منسجم نیست.

این نابسامانی سبب می‌شود، هماهنگی در زمینه کسانی که باید پشتیبانی کنند و کسانی که خودشان در حال فعالیت هستند، ایجاد نشود، شبکه‌ها و NGOهای مختلف تشکیل شده، البته به برکت جبهه فرهنگی انقلاب و عفاف و حجاب انسجام‌هایی مشاهده می‌شود.

هر فردی در این بخش برای خود دبیرخانه یا شبکه تشکیل داده ولی همه جریان‌ها باید منسجم شود تا حداقل ۶۰ تا ۷۰ درصد به نتیجه‌گیری برسیم، متاسفانه در بحث حجاب مشکلی که داریم این است که هر کسی راهکار خودش را راه حل می‌داند و سعی می‌کند در همان زمینه فعالیت کند، بنابراین یک سری مجموعه‌های ضعیف ایجاد می‌شوند و  روز به روز برخی از آنها ضعیف‌تر خواهند شد.

گزارش فعالیت‌های مجموعه ریحانه النبی موجود است و کارنامه آن روز به روز درخشان‌تر می‌شود، ولی آمار پشتیبانی‌ها و توجهات نسبت به این مجموعه سیر نزولی داشته است.

فعالیت‌های مرکز بخشی از مشکل حجاب را حل می‌کند، البته به دلیل نبودن پشتیبانی‌ها فعالیت آن کمتر و ضعیف‌تر شده و رو به افول رفته است.

اگر از کارهای اثرگذار در زمینه‌های مختلف حمایت نشود، فعالیت‌ها انجام نخواهد شد، در نتیجه هم‌افزایی و همراهی انجام نمی‌شود تنها هر سری وضعیت نامناسب نسبت به گذشته افزایش پیدا می‌کند.

فارس: بدحجابی در سطح جامعه به چه دلیل ظهور و بروز دارد؟

این واقعیت مسأله حجاب است، که حجاب کنار مسائلی گذاشته می‌شود که معلوم نیست، در اولویت چند قرار دارد، برخی افراد بیان می‌کنند حجاب مسئله شخصی است، در نتیجه چیزی جز این نمی‌شود که اکنون در خیابان‌ها و وضعیت جامعه مشاهده می‌شود.

بر اساس آمار در اکثر جرایم مربوط به تجاوز به عنف ردپاهای بدپوششی و بدحجابی مشاهده می‌شود، اکنون همه مجموعه‌هایی که فعالیت‌هایی در زمینه حجاب دارند، سال به سال فعالیت‌هایشان کاهش پیدا می‌کند، برگزاری جلسات و همایش‌ها تنها برای این منظور است که بیان کنند این عرصه خالی نیست.

فارس: چه راهکارها و عواملی می‌تواند به کاهش بدحجابی در سطح جامعه کمک کند؟

درصد بالایی از بدحجابی در زمینه آگاه نبودن نسبت به اثرات آن است که در این بخش بحث آموزش از سنین پایین مطرح می‌شود.

مدعی نیستیم، اگر از مجموعه مرکز به طور کامل حمایت شود، مشکل حجاب کشور حل می‌شود، ولی طرح‌هایی در این مرکز وجود دارد که به اندازه خودش جوابگو است.

ناآگاهی، فعالیت‌ها و آسیب‌های فرهنگی و الگوهایی که ترویج می‌شود در برخی موارد به مسأله سیاسی مربوط است، علت‌هایی مانند نبودن توجه و آگاهی در زمینه بدحجابی نیز مشهود بوده بنابراین فعالیت در زمینه آموزش و آگاهی بخشی ضروری است.

پشتیبانی مالی و کاری در این زمینه نیاز است، اکنون حمایتی که انجام می‌شود، فایده‌ای ندارد و مشکلی را حل نمی‌کند، تنها به اندازه‌ای است که روی پای خود بایستیم.

اکثر افراد در زمینه حجاب و عفاف نگران هستند و دغدغه دارند و قائل به این امر هستند که روز به روز وضعیت حجاب و عفاف بدتر می‌شود، ولی تا چه اندازه کار می‌شود.

فارس: با توجه به شرایط کنونی اهمیت فعالیت مجازی در زمینه عفاف و حجاب چیست؟

امروزه درست است که  فعالیت‌های مجازی و تبلیغات علیه حجاب صورت می‌گیرد، ولی در واقع اتفاقات حقیقی است، انعکاس حقیقی دارد و اثرگذار هستند و در حقیقت فعالیتی ترویجی و تبلیغی است.

مرکز با توجه به دغدغه‌ها و اثرگذاری‌ها چندین سایت راه‌اندازی کرده و در زمینه تلگرام، واتس‌آپ و اینستاگرام مجموعه فعالیت‌هایی مشاهده می‌شود.

باید در برابر چنین فعالیت‌هایی مانند آزادی یواشکی اتفاقاتی بیفتد، اگر فعالیت‌ها اثرگذار نشود، فضا را اقدامات پوچ در دست می‌گیرد، اکنون نیز نمی‌توانیم خود را فریب دهیم، اثرگذاری و فعال بودن اقدامات ضد حجاب مشخص است، بنابراین باید صاحبان ایده، افراد خلاق، خوش فکر و توانمند در زمینه عفاف و حجاب را به کار گرفت.

اکنون سایت‌هایی در زمینه بدحجابی و بی‌بند و باری فعالیت می‌کنند و طرح‌ها و پوسترهایی با پوشش نامناسب ترویج و توزیع می‌شود، کسی می‌تواند با این موارد مقابله کند که در زمینه کار طراحی و فضای مجازی مهارت دارد، البته کارشناسانی نیز باید حجاب را تعریف کرده و محدوده آن را بیان کنند.

فضای مجازی، تلگرام و اینستاگرام باید از سوی نیروهای اثرگذار فعال شود و از این افراد حمایت‌های لازم صورت گیرد.

فارس: آیا مسأله آزادی یواشکی که مطرح شده، در حقیقت مسأله آزادی را در بر می‌گیرد؟

در این زمینه یک جنبه با دیدگاه‌های سیاسی سر و کار دارد و جنبه دیگر فرهنگی و اعتقادی است، آزادی که نامگذاری کردند، تعبیری برای به  چالش کشیدن نظام است.

عنوانش ترویج دهن کجی است، می‌خواهند بگویند اسارت و حصاری در این کشور وجود دارد، بنابراین چالش‌هایی که به وجود می‌آورند بیشتر جنبه قدرت‌نمایی دارد، تا نشان دهند چه جمعیتی با  بحث حجاب مخالف هستند.

در این زمینه بیشتر نگرانی از چنین اتفاقاتی این است که جوانان را اغفال کنند، فعالیت‌هایی که در این زمینه انجام می‌شود، بیشتر جنبه نرم دارد، به اسم حجاب و پوشش تبلیغات و فعالیت‌هایی صورت می‌گیرد که ارتباطی به حجاب ندارد و نفی حجاب است، بنابراین باید در این بخش بیشتر در زمینه مقابله فرهنگی کار شود.

فارس: برخی افراد در برابر بدحجابی بیان می‌کنند که باید دل و درون فرد پاک باشد، آیا این تعبیر درست است؟

این صحبت کردن از دل و درون در مباحث دینی بحث انحرافی است، باید از اینگونه افراد سئوال شود، پاکی دل از کجا نشأت می‌گیرد، در حالی که افراد باید ایمان به دل و عمل به اعضا داشته باشند، دل و عمل از یکدیگر جدا نیستند، معنا ندارد حرام و خلاف خدا را انجام دهند و فساد و آلودگی در جامعه ایجاد کنند و سپس بگویند دل و درون پاک باشد.

این کلام بی‌معنا و غیرمعقول بوده، باطن نتیجه عمل است، اگر به آموزه‌های دینی مراجعه کنیم، عمل و باطن با یکدیگر ارتباط مستقیم دارد.

انتهای پیام/

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

شبکه های اجتماعی

     
           

آخرین اخبار

خوراک حجاب نیوز

اگر میخواهید مطالب حجاب نیوز را از دست ندهید، مشترک خوراک حجاب نیوز شوید!

feed32