

به گزارش پایگاه خبری حجاب ؛ به نقل از خبرگزاری فارس ، روز ۲۱ تیر ماه به مناسبت یادآوری شهادت مروه شروینی در دادگاه آلمان که بیرحمانه به دست یکی از نژادپرستان آلمانی در دفاع از حق خویش به شهادت رسید؛ روز عفاف و حجاب نامگذاری شد. براین اساس به منظور بزرگداشت این روز بزرگ […]
به گزارش پایگاه خبری حجاب ؛ به نقل از خبرگزاری فارس ، روز ۲۱ تیر ماه به مناسبت یادآوری شهادت مروه شروینی در دادگاه آلمان که بیرحمانه به دست یکی از نژادپرستان آلمانی در دفاع از حق خویش به شهادت رسید؛ روز عفاف و حجاب نامگذاری شد. براین اساس به منظور بزرگداشت این روز بزرگ و یادآوری این فریضه الهی که در قرآن کریم به آن نیز اشاره شده است از سوی دستگاههای فرهنگی استان کردستان برنامهها و فعالیتهای مختلفی انجام میگیرد تا به این وسیله زمینه حفظ حجاب و عفاف و توجه بیش از پیش افراد جامعه به ویژه زنان و دختران به رعایت این مهم فراهم شود. اما سوال اینجاست که با وجود اجرای همایشها، کارگاهها، مسابقات و برنامههای گستردهای که در حوزه حجاب و عفاف انجام شده آیا مسئولان توانستهاند رسالت خود را به خوبی انجام و اجرای این فریضه را در جامعه رونق دهند؟ با گذری در خیابانهای شهر سنندج و ورود به مغازههای البسه و پوشاک خواهیم دید آنچه که در ویترین مغازهها هنوز هم برای مشتریان جذابیت بیشتری دارد لباسهایی است که نه بویی از اسلامیت دارند و نه نمادی برای حفظ حریم حجاب و عفاف.
به گفته طوبی کرمانی دبیرکل اتحادیه جهانی زنان مسلمان و استاد دانشگاه تهران در واقع عفاف و حجاب دو ارزش اخلاقی در جامعه بشری بهویژه جوامع اسلامی است که همواره در کنار هم و گاه به جای هم به کار رفتهاند. با توجه به معانی ذکر شده، حجاب یک امر ظاهری و بیرونی است؛ یعنی در حقیقت پوشش ظاهری افراد، بویژه زنان را حجاب میگویند. اما «عفاف وحیا»، یک حالت درونی است که انسان را از گناه وحرام باز میدارد و آثار آن در گفتار و کردار انسان نمود پیدا میکند.
وی با بیان اینکه دنیای استکبار به خوبی فهمیده است که الگوسازی برای تربیت نسل جوان بسیار مؤثر است؛ بنابراین گاهی هنرپیشه ها، نویسندهها و غیره را الگو میکند، یادآور شد: آنها به یک چشم بهمزدن قلب این نسل را تسخیر میکنند و الگوی آن میشوند؛ حال آنکه اسلام این درس را ۱۴۰۰ سال پیش به ما داده است و پیامبر اکرم(ص) را به عنوان الگو معرفی میکند و وقتی پیامبر(ص) فرزند خود فاطمه زهرا(س) را به عنوان سیده زنان عالم معرفی میکند، برای این است که بدانیم الگویی را برای زندگی انسانها معرفی کرده است. وی از زبان یک محقق یهودی نقل میکند که میگوید؛ آنهایی که به ظاهر و اندام خود میپردازند آسیب پذیرترین انسانها هستند چون همواره هستند افرادی که زیباتر از آنها لباس میپوشند، اما انسانهای مسلمان همواره شعار و شعورشان یکی بوده و زیبای ظاهری را تنها برای خانواده خود نگه میدارند و باطن و ظاهری سالم و عفیف علم و حقیقت شکلگیری آنها بوده است.
مدیرکل تبلیغات اسلامی کردستان نیز در گفتوگو با خبرنگار فارس در سنندج گفت: حجاب تکلیفی الهی و شرعی است و هر چیزی که پیشنیه معنوی و خدایی داشته باشد هالهای از تقدس را در خود دارد. حجتالاسلام مختار کرمی یادآور شد: حجاب به دلیل اینکه انسان را از آلودگی و بدیها حفظ میکند و اورا به خدا نزدیک میکند یک امر قدسی محسوی میشود. وی بیان کرد: یکی از عواملی که باعث استحکام خانواده میشود رعایت حجاب است و خانواده به عنوان کوچکترین و در عین حال تاثیرگذارترین نهاد اجتماعی سلامت و پاکی نقش موثری در ثبات آن دارد. وی افزود: رعایت حجاب رابطه مستقیم با اطاعتپذیری از خداوند دارد و نوعی تعبد و الزام عملی به آموزههای دینی به حساب میآید و از سویی نقش موثری در ثبات آن دارد. مدیرکل تبلیغات اسلامی استان کردستان یادآور شد: رعایت حجاب رابطه مستقیم با اطاعتپذیری از خداوند دارد و نوعی تعبد و الزام عملی به آموزههای دینی به حساب میآید و از سویی نقش بازدارندگی دارد و انسان را از ارتکاب اعمال و رفتاری که با اخلاق و رفتار انسانی منافات دارد را باز میدارد.
حجتالاسلام کرمی اضافه کرد: در دنیای امروز که انواع و اقسام شبکههای مجازی علیه اعتقادات و دین مردم فعالیت دارند رعایت حجاب اسلامی نوعی جهاد محسوب میشود و مبارزه با فحشا و فساد و بیعفتی است. وی گفت: بیحجابی نقش عمدهای در تضعیف و پایمال کردن فضائل اخلاقی مانند احیاء، عفت و غیرت دارد و طبیعی است جامعهای که فاقد معنویت باشد بستر مناسبی برای افزایش و گرایش به هنجاریهاست. وی خاطرنشان کرد: زنان و دختران مسلمان باید تاسی کنند به زنان الگو مانند حضرت فاطمه الزهرا(س) و با رعایت حجاب اسلامی راه نفوذ شیاطین و انسانهایی که دلشان مریض را ببندد و از این طریق رضایت خداوند سبحان را جلب نمایند تا به سعادت و کمال و آرامش برسند.
یک کارشناس امور فرهنگی در شهرستان سروآباد نیز در این زمینه افزود: طرفداران به ظاهر حقوق بشر، با عنوان کردن «تساوی حقوق زن و مرد»، آنرا دست مایهای برای کار خود کردهاند و پوشش را برای زن دست و پاگیر دانسته، و آن را برخلاف آزادی قلمداد و به عنوان کرد. برزان ذبیحی بیان کرد: بدون تردید پوشش اسلامی برای زنان، از ضروریات دین مقدس اسلام است، چنان که در جای جای قرآن کریم به این امر مهم اشاره شده است که خود دلالت بر اهمیت ویژه آن در فرهنگ اسلامی است. وی افزود: پوشش اسلامی را باید در مجموع ابعادش مورد تجزیه و تحلیل قرار داد، که با توجّه به مجموع، به نفع زن و جامعه است، و نه تنها دست و پا گیر نیست و تضادی با آزادی ندارد، بلکه زنان در عین حفظ پوشش اسلامی، میتوانند برترین فعالیّتهای اجتماعی را داشته باشند، و در چارچوب آزادیهای صحیح و مقبول، از حق آزادی خود بهرهمند شوند، زیرا حجاب در اسلام به معنای پردهنشینی نیست، بلکه به معنای پوششی معقول برای جلوگیری از فساد، و حفظ کرامت زن است.
این کارشناس فرهنگی بیان کرد: در ایران اسلامی میبینیم که زنان در همه صحنهها و عرصهها، از مجلس قانونگذاری گرفته تا آموزش و پرورش و بیمارستانها و ادارات، میتوانند در چهارچوب حفظ پوشش اسلامی، به کار و تلاش بپردازند، بی آنکه حجاب اسلامی برای تلاشهای آنان، مشکلی ایجاد کند، و حقّ آزادی صحیح آنها را تضییع نماید. مسئول بسیج جامعه زنان کردستان نیز در گفتوگویی با گرامیداشت خاطره دلخراش و خونین مسجد گوهرشاد که در ۲۱ تیرماه ۱۳۱۴ شمسی توسط رژیم پهلوی رخ داد، اظهار کرد: در این حادثه بیش از ۲۰۰۰ نفر کشته شدند. به همین مناسبت و برای ارج نهادن به امر عفاف و حجاب این روز به عنوان روز ملی عفاف و حجاب نامگذاری شده است که خداوند همه همواره به پیامبر (ص) ابلاغ فرموده که به این امر مقدس توجه ویژهای داشته باشد. ناهید منصوری بیان کرد: ارج نهادن به مسئله عفاف و حجاب یکی از وظایف اصلی ما در جامعه است و عفاف و حجاب هر دو لازم و ملزوم یکدیگر هستند و به نوعی یک فریضه دینی محسوب میشوند. حجاب و پوشش دینی برای مردان و زنان است، هر دو اینها در امر پوشش عفاف و پاکدامنی وظایفی بر عهده دارند که باید آن را اجرایی و عملیاتی کنند. وی اضافه کرد: اگر ما بخواهیم حجاب و عفاف را در جامعه منکر شویم به نوعی یکی از دستورات خداوند متعال را نادیده گرفتهایم و همین امر سبب خروج انسان از دین میشود. یکی از روحانیون شهرستان کامیاران نیز با بیان اینکه بیحجابی در غرب، یک فرهنگ به حساب می آید،گفت: این امر که در غرب نماد فرهنگ است اما در کشور ایران و دیگر کشورهای اسلامی، نماد بیهویتی است.
حجتالاسلام علیرضا کاوه گفت: بیحجابی یکی از نمادهایی است که از غرب شروع شد و به تدریج در دیگر کشورها نفوذ کرد. وی افزود: بیحجابی و بیعفتی در جامعه اسلامی باید یک ننگ به شمار آید، کسی که حجاب را رعایت نمیکند احساس حقارت کند، باید در جامعه کنونی مبارزه با بیحجابی نهادینه شود و قبل از اینکه دستگاههای فرهنگی وارد عمل شوند مردم حضور پررنگی داشته باشند و با احیای امر به معروف و نهی از منکر به جنگ با این معضل بروند. وی بیان داشت: دشمن سالها تلاش کرد تا این هویت را از زنان ایرانی بگیرد و بیحجابی را در کشور ما، مظهر ترقی و پیشرفت جلوه دهد، هر چند به طور کامل موفق نشد اما متاسفانه این بیهویتی جایی را برای نفوذ بین دختران جوان باز کرده و آثاری از این خودباختگی مشاهده میشود. وی پاشیدگی کانون خانواده، بی بند و باری جنسی، سوء استفاده از زنان را از پیامدهای آزادی در غرب که همان بیعفتی است دانست و اظهار داشت: در مقابل تفکر لیبرالی و دیگر تفکرات که شخصیت زنان را زیر سؤال میبرد و زن را موجودی بیارزش و فقط برای رفع شهوات جنسی خود استفاده میکنند، تفکر اسلامی است که زن را یک شخصیت و یک انسان و دارای حقوق، آزادی در چارچوب دین میداند و دامن زن را پرورشگاهی برای تربیت انسان معرفی میکند. حجتالاسلام کاوه با بیان اینکه به منظور درک فلسفه حجاب، هر فرد باید تحلیلی از رفتار ظاهری خود که همان حفظ حجاب است داشته باشد ابراز داشت: اگر فرد در درون خود به اهمیت و ضرورت حجاب پی برد رفتاری که از خود نشان میدهد پایه و اساس محکم دارد و گرنه این حفظ حجاب پایداری ندارد، امروزه حجاب و عفاف در دنیا بهعنوان نماد دینی، آن هم نماد اسلام ناب معرفی شده و با بررسی کلی در خصوص این مقوله مهم در مییابیم که دو نوع تفکر پیرامون حجاب و عفاف در برابر هم صفآرایی کردهاند.
وی با اشاره به اینکه جهان غرب با تبلیغات سوء خود بیحجابی را عامل ترقی و پیشرفت زن میداند بیان داشت: دشمنان اسلام با تبلیغات سوء خود سعی در کمرنگ کردن ارزش حجاب دارند و با این عمل، بیحجابی را سبب ترقی و پیشرفت زن در جامعه میدانند از این رو دختران ما باید بیش از پیش به اهمیت حجاب و پیامدهای مثبت آن بصیرت دهی شوند زیرا دشمنان تلاش میکنند فضای جامعه اسلامی را طوری جلوه دهند تا بیحجابی در کشور رواج بیشتری داشته باشد. باید گفت؛ در بین مسائل مختلف اخلاقی و اجتماعی خانواده، رعایت عفاف و حجاب زنان و مردان و نحوه ارتباط های اجتماعی از مسائل مهمی است که متاسفانه امروز در جوامع با تهاجم و شبیه خون فرهنگی مورد غفلت و تسامح و تساهل قرار گرفته است و بنیان خانواده و اجتماع را مورد هجمه قرار داده است وضعیت موجود در روابط اجتماعی و خانوادگی نشان میدهد که نوعی انحراف از فطرت زنان و مردان ایجادشده است که ماحصل آن گامی به سوی بیبند و باری و فساد در روابط اجتماعی است و بدحجابی نیز نمودی از غربگرایی مردم در جوامع اسلامی است که زنان به ویژه دختران جوان جذب آن شدهاند و نیاز است برای رفع این معضل برنامهریزیهای بهتر و آموزشهای اساسی انجام گیرد.
انتهای پیام/