

گروه”هنر مقدس” گروهی هست که با یک دهه سابقه فعالیت، خدمات هنری و اجتماعی بسیاری را به جامعه عرضه میدارد. این گروه نخستین گروه بانوان است که برای بانوان به جهت حفظ حریمها و درک همدلانه بیشتر، تئاترها و تعزیههایی …
به گزارش پایگاه خبری حجاب به نقل از باحجاب، گروه”هنر مقدس” گروهی هست که با یک دهه سابقه فعالیت، خدمات هنری و اجتماعی بسیاری را به جامعه عرضه میدارد. این گروه نخستین گروه بانوان است که برای بانوان به جهت حفظ حریمها و درک همدلانه بیشتر، تئاترها و تعزیههایی متفاوتی را به روی صحنه میبرد و آموزشهایی را در این خصوص دیده است.
اکنون جدیدترین تئاتر-تعزیه بانوان که در سال ۹۴ اراِئه می شود” ایوان آخر” نام دارد که در تالارها، سازمانها و آمفی تئاترهای مختلفی این اجرا را به روی صحنه میبرد. اکنون “ایوان آخر” در تالار” ایوان شمس” در ابتدای اتوبان کردستان، برای عموم در حال اجرا هست.
خبرگزاریهای بسیاری این رویداد را پوشش دادند اما اکنون پایگاه باحجاب بر آن شده که با سرپرست گروه “هنر مقدس” و کارشناس حوزه تئاتر، گفتگویی ویژه داشته باشد.
چه شد که تصمیم به تشکیل گروه هنر مقدس گرفتید؟
من از کودکی به زبان تعزیه و کارهای هنری علاقهمند بودم و زبان هنر را بهترین محمل برای رساندن پیامهای نیک میدانستم تا روح انسانی آرام گیرد. هنر در همیشه تاریخ به دو جغرافیا دچار بوده و با دو مفهوم درگیر: “خلوت و جلوت”
و قطعا آنچه در خلوت به ظهور میرسد، عرفانیتر، روحانیتر، عمیقتر و ماندگارتر است تا به جلوت برسد. نیاز هنرمند به فضایی سرشار از آرامش و ایجاد این مآمن است تا آن را به مخاطب خود نیز عرضه دارد و او را به سوی هدفش نیل دهد.
هدف کوتاه مدت، میان مدت و بلند مدت این گروه چیست؟
یجاد کاروان تئاتر آیینی، اجتماعی و تاریخی همچنین حضور در مراکز آموزشی–فرهنگی به جهت اشاعه فرهنگ تئاتر و هنردوستی در میان مخاطب دانشآموز و دانشجو اولین هدف گروه است. توسعه تولیدات با محتوای ایرانی- تاریخی هدف بلندمدت گروه هست که یاری هنرمندان و هم اندیشان را در زمینه تاریخ اسلام و جهان همچنین علوم اجتماعی میطلبد.
این گروه از چه سالی ارائه خدمات خود را آغاز کرد؟
از سال ۱۳۸۰ با حضور هنرمندان در عرصه هنرهای تجسمی به آفرینش آثار مفهومی و تجسمی دست زد و هنر را قالبی شایسته برای بیان عواطف و آرمانهای ملی، مذهبی و اجتماعی یافت.
انواع خدماتی که گروه هنرمقدس ارائه میدهد شامل چه مواردی است؟
تولید و نشر آثار تجسمی و نمایشگاهی-تولیدات تزئینی و کاربردی توسط هنرمندان صنایع دستی و توسعه هنر ایرانی و تولیدات داخلی همچنین تولید آثار نمایشی
شما تئاتر و تعزیه را که دارای ویژگی ها و تعاریف متفاوت هستند با هم تلفیق کردید، آیا این دو سبک به یکدیگر ضربه نمیزنند؟ نظر کارشناسان در این خصوص چیست؟
نظر کارشناسان عرصه تئاتر درباره تلفیق تئاتر و تعزیه متفاوت است و اغلب نظر مساعدی ندارند مگر، بعد از دیدن آنچه که با یاری خداوند آفریده شد.
تئاتر تعزیه ایوان آخر با چه مضمونی است؟
این تئاتر تعزیه دارای چند بخش مجزاست که در روند تئاتر با هم گره میخورند. بخشی از آن داستان “هنده” زنی است که در قصر یزید ایام میگذراند و دست تقدیر او را با حضرت زینب رو به رو کرد. این داستان تراژیکی از واقعه عاشورا است که به واسطه بازیسازی با درون مایه تعزیه بر مخاطب تقدیم می شود.
تئاتر ایوان آخر در تاریخ ۱۴،۱۵،۱۶ آبان ماه در تالار ایوان شمس منتظر همراهان و آشنایان تازه هست و به همت بسیاری از هنردوستان و حقیقتجویان برپا شده است و آمادگی اجرا در سایر سالنها و سازمانها را دارد.
این تئاتر با نویسندگی و کارگردانی: مریم شعبانی و هنرمندی: فاطمه نوری شکری، سیده ریحانه ذاکر، منا شعبانی، مبینا حمزوی، ریحانه افخم رضایی، محبوبه حشمت الواعظین و سبا رضایی
و گروه فرم: محدثه رمضانی، نازیلا اسماعیلی، منصوره جلالیان، فاطمه فایزی، سارا قادر، مطهره توحیدی
طراحی صحنه: حمیدرضا ممتازان و مریم شعبانی
منشی صحنه: مریم کریما
مدیر گریم و اکسسوار: زهرا توحیدی
عوامل صحنه: فاطمه قنبری و مهسا دلیلی
طراحی لباس: منا شعبانی و دوخت لباس: مزون هلیا و فاطمه کرمی
به روی صحنه میرود.