

کارگروه نمایندگان عفاف و حجاب و صیانت از حقوق شهروندی در ادارت، نهادها و دستگاه های دولتی، با حضور مدیرکل اجتماعی استانداری تهران و مدیر کل آموزش و پرورش شهرستان های استان تهران در اداره کل آموزش و پرورش شهرستان های استان تهران برگزار شد.
به گزارش پانا از شهرستان های استان تهران، علیرضا کمرئی، مدیر کل آموزش و پرورش شهرستان های استان تهران، در این نشست با اشاره به اهمیت بسیار زیاد عفاف و حجاب در جامعه اظهار کرد: بر اساس تحلیل های صورت گرفته نگرش جامعه ما نسبت به حجاب مثبت است، جامعه ما حجاب را باور دارد و آمارها نشان از دریافت عمیق و درک عفاف و حجاب در جامعه دارد، اما باید در اجرای آن استانداردهایی تعریف شود.
وی در ادامه، ضمن اشاره به موضوع شهروندی و شهرنشینی و این که موضوع شهروندی، یک ارتقاء در بخش شهرنشینی است و تعریف همه حقوق و مسئولیت ها برای استقرار نظم اجتماعی در جامعه است، خاطر نشان کرد: اگر چه موضوع شهرنشینی مقوله ای قدیمی است، اما موضوع شهروندی در آن زمان شکل نگرفته بود، شهروندی زمانی به وجود می آید که احترام به یکدیگر و عمل به مسئولیت های اجتماعی در اجتماع شکل گیرد.
کمرئی، با تأکید بر این که برداشت ما این است که ارتقاء به جایگاه شهروندی التزامی با موضوع شهرنشینی ندارد، گفت: موضوع شهروندی یک زمان در دایره شهر محصور می شد، اما امروزه بحث، تنها شهرنشینی نیست، مفهوم های ایالتی و جهانی مطرح است و همین مفاهیم، مفاهیم گسترش یافته حقوق شهروندی است، که تحولات صورت گرفته در آن شایان توجه است.
مدیر کل آموزش و پرورش شهرستان های استان تهران ادامه داد: امروزه ما می گوییم به مقوله شهروندی و صیانت از حقوق شهروندی واقفیم، اما این موضوع آن قدر بزرگ و گسترش یافته است، که ما در تعریف آن می مانیم.
وی با اشاره به این که در کشور گاهی ما با تعارض در مفاهیم تعریف صیانت از حقوق شهروندی مواجه هستیم که موجب بروز تشتت و پراکندگی در عمل می شود، افزود: باید به یک انسجام در برداشت و فهم مشترک در موضوعات برسیم.
علیرضا کمرئی خاطر نشان کرد: شاید این انسجام و وحدت به صورت ذهنی وجود داشته باشد، اما باید در عالم بیرونی به یک انسجام برسیم که با تمرکز بر میدان های عمل ممکن است تعارضات آن، با ذهنیاتی که داشته ایم برطرف گردد.
این مقام مسئول، تعارضات ذهنی را عامل اصلی تردید در ایمان به مفاهیم دانسته و ضمن تأکید بر این امر که باید استانداردهای دوگانه را از بین برد، گفت: پراکندگی، نگاه چندگانه و عمل چندگانه نسبت به موضوعات، نتیجه را دچار تعارض می کند و اگر به استاندارد واحد نرسیم، در نتایج دچار تعارض خواهیم بود.
مدیر کل آموزش و پرورش شهرستان های استان تهران، صیانت از حقوق شهروندی را یک موضوع مترقی دانسته که می تواند جامعه را به سمت تعالی و توسعه ببرد و ادامه داد: جامعه ای که در آن مردم منتظر احقاق خود به خودی حقوق خود هستند، جامعه ای بیمار است و جامعه سالم، جامعه ای میباشد که تکالیف، حقوق و انتظارات در آن تعریف شده است.
کمرئی با اشاره به این که قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران، یک قانون مترقی است که در آن به همه زمینه ها توجه شده است، گفت: همه قوانین برای افراد جامعه حقی را تعریف می کند که درک این حق باعث می شود که حقوق شهروندی احقاق شود.
وی، صیانت از حقوق شهروندی را وابسته به یک کنترل بیرونی از طریق ایجاد الزام در جامعه دانسته و افزود: می طلبد که این موضوع را بر صیانت از حقوق شهروندی فرع ببینیم.
وی خاطر نشان کرد: آشنایی با حقوق شهروندی کنترل خود به خودی در جامعه ایجاد می کند، که فهمیدن حقوق و انتظارت مردم از یکدیگر در این حوزه شکل می گیرد.
مدیر کل آموزش و پرورش شهرستان های استان تهران ضمن اشاره به این که گاهی ما یک سری از حقوق را مشخص می کنیم که در ادارات باید از آن صیانت شود، تصریح کرد: صیانت، به عنوان یک اصل، در اهداف پانزده گانه آموزش و پرورش و تمامی دستگاه ها و نهادهای دولتی، به صورت خاص تعریف شده است.
کمرئی گفت: گسترش عدالت و رفع تبعیض، به عنوان یک هدف در آموزش و پرورش، مشخص شده است و وزارت آموزش و پرورش زمینه را برای دستیابی همگان به آموزش عمومی فراهم می کند.
انتهای پیام/