

حجاب و عفاف در دنیای امروز از ابتدای پیدایش آن تا به امروز فضاهای متفاوتی را طی کرده است و از یک نیاز طبیعی و فطری به یک قانون در کشورهای اسلامی و و یک ضد قانون در برخی از کشورهای غربی تبدیل شده است.
حجاب و عفاف در دنیای امروز از ابتدای پیدایش آن تا به امروز فضاهای متفاوتی را طی کرده است و از یک نیاز طبیعی و فطری به یک قانون در کشورهای اسلامی و و یک ضد قانون در برخی از کشورهای غربی تبدیل شده است.
حجاب و عفاف در حالی امروز در برخی از کشورهای اسلامی به عنوان قانون مطرح شده است که از دیرباز به عنوان یک نیاز فطری در تمام تمدن ها مطرح بوده است، صحبت از پوشش و حجاب در کتاب های تاریخی از جمله «داستان تمدن» اثر ویل دورانت و تندیس های مریم مقدس با پوشش و حجابی کامل به نحوی که کل بدن و موهای سرش پوشیده بوده است همه نشان از این است که حجاب منحصر به یک کشور و یک دین و زمان خاص نبوده است و اساسا بیشتر از این که یک قانون و فرضیه دینی باشد یک نیاز فطری است.
در طول تاریخ همواره افرادی که دارای حجاب و پوشش مناسب بوده اند از ارزش و اعتبار بالاتری برخوردار بوده اند، دخترانی که در طی جنگ ها به اسارات گرفته می شدند و یا به عنوان برده به کار گرفته می شدند از حجاب بی بهره بودند که این امر نیز نشان از جایگاه و مقام پوشش مناسب در طول تاریخ بوده است که کسانی که از این حجاب بهره مند بوده اند شان و جایگاه والاتری داشتند.
حجاب اگر چه در تمامی ادیان الهی مطرح بوده و به عنوان یک ارزش و هنجار ارزشمند پذیرفته شده بود که در طول زمان دچار تحریف شده است و تقریبا می توان گفت در کشورهای غربی چیزی از آن نمانده است و امروزه برخی از کشورهای مسیحی مذهب داشتن حجاب را در اماکن عمومی و دانشگاه ها ممنوع کرده اند که فرانسه در چنین اقدامات به اصطلاح آزادی خواهانه ای پیشگام است و در عین محروم کردن افراد از یکی از بدیهی ترین نیاز ها و حقوق خود داعیه آزادی نیزدارد و پرچم دموکراسی را برافراشته است.
مبارزه با حجاب که با تمام ابزازها در حال انجام است تنها به اینجا ختم نمی شود، از برنامه های ماهواره ای تا مدهای لباس همه از جمله جنبش های ضد حجابی هستند که که ریشه در تاریخ و سیاست داشته و توسط برخی از افراد و کشورها و جریان های انحرافی سعی در نخ نما کردن هر چه بیشتر فرهنگ عمیق حجاب دارند.
علاوه بر چنین نقاط حساسی در تاریخ که درپیشبرد روند بدحجابی در جوامع نقش داشته است، امروزه با پیشرفت جوامع و گستردگی ارتباطات و رواج هر چه بیشتر فرنگ مصرفی عوامل جانبی تازه تری در تحت فشار گذاشتن حجاب و عفاف در جوامع مطرح شده اند، از جمله این موارد می توان به انواع واقسام تبلیغات لباس، کفش، لوازم جانبی ولوازم آرایشی در تلویزیون و صفحات اینترت نام برد که همه یک چیز را ترویج می کنند، بی عفتی و برهنگی …
مد که در طول سال های و قرن های پیش بر اساس فرهنگ و پوشش هر ملتی به وجود می آمد امروزبه لطف صنعت مد در قرن بیستم و تولید انبوه، تعدد فروشگاههای خردهفروشی، شکل دادن سلائق و زیبایی شناسی مردم در سطح جهانی، در خدمت این صنعت است؛ جهانیسازی که در خدمت منافع کسانی است که هنجارها را تعریف میکنند.
حسین گودرزی در گفت و گو با پایگاه خبری حجاب با اشاره به اینکه مد امری اجتماعی است، اظهار داشت : به هیچ وجه نمی تواند مد را کنار گذاشت و همواره انسان ها تحت سلایق مختلف در فضای مختلف مدهایی را می پذیرند و بعد از مدتی آن را کنار می گذارند.
عضوهیئت علمی دانشکده صدا وسیما قم با تاکید بر اهمیت مدیریت مد، افزود: نهادهای مختلف باید در کنترل مدها اقدام کند به ویژه نهاد اقتصادی که نقش این نهاد در بحث عفاف و حجاب همین مدیریت مد هاست.
وی با بیان اینکه می توان مد را به گونه ای که ارزش ها حفظ شود مدیریت کرد، خاطرنشان کرد: این که زمانی می توانیم مدی را به عنوان ارزش در جامعه ترویج بکنیم و به مدت ماندگارب تر آن را حفظ بکنیم که همسان با ارزش های دینی و اجتماعی ما باشد.
گودرزی با اشاره به اینکه اگر مد را خودمان مدیریت نکنیم طبیعتا دیگران مدیریت آن را به دست می گیرند، تصریح کرد: انسان ها لابد از پذیرش مدها هستند و مدها مثل تم هایی هستند که می آیند و می روند و مثل فصول انسان از پذیرش آن ناچار است.
عضوهیئت علمی دانشکده صدا وسیما قم با تاکید براینکه پذیرش تنوع و تغییر عاملی است که در ذات انسان وجود دارد، افزود: وجود مد امری قطعی است اما مدیریت آن می تواند با نهاد های اقتصادی و حکومتی باشد.
وی با اشاره به اینکه صدا و سیما برشی از جامعه است، تاکید کرد : افرادی که در صدا و سیما فعال هستند در مراکز و قسمت های مختلف تربیت می شوند و بعد از وارد شدن در سازمانی به نام صدا و سیما نقش فوق العاده حساس و تعریف شده ای دارند.
گودرزی با تاکید بر اینکه به هر اندازه ای که جامعه آن ها رابرای آن عرصه و سازمان آماده کند به همان اندازه نقش آفرین هستند، گفت: ماموریت سازمان صداو سیما بسیار مهم است و خیلی برای ترویج عفاف و حجاب به روش های مختلف تلاش می کند.
حالا صنعت مد با یاری بی چون و چرای رسانه ها نیاز فطری انسان را منحرف کرده و تا آنجا که توانش را داشته است برای از بین بردن این فرهنگ فاخر تلاش کرده اند، تلاشی که به تبع آن فساد و فحشا را افزایش داده و نهاد خانواده و در سطح کلان تر آن جامعه را تحت تاثیر قرار می دهند و به این وسیله چند هدف را همزمان دنبال می کند، هم نابودی فرهنگ فاخر حجاب، هم رواج فساد و فحشا در کشورهای هدف، هم وابستگی کشورهای اسلامی و جهان سوم و بالاتر از همه این ها اعمال نفوذ و قدرت خود در این کشورها
در این بین نقش افراد مشهور و به اصطلاح سوپر استارها هم بسیار مشهود است که با انتخاب یک لباس و حضور در رسانه ها یا تبلیغات و یا حتی جشن ها و مراسم های خود می توانند به گونه ای گسترده ای به این جریان جهت داده و آن را هدایت کنند.
در ایران هم سال هاست که هر روز شیوه ای جدید از لباس پوشیدن های بعضا عجیب و غریب متوال می شود که تیشه برداشته و ریشه فرهنگ پوششی جامعه را می زند، مانتو های جلو باز و شلوار های کوتاه و ساپورت ها بدن نما تنها بخشی از ناهنجاری هایی است که وارد فرهنگ حجاب و روز به روز فراگیرتر شده وبازخوردهایی همچون مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی و برخورد نیروی انتظامی را به همراه داشته است.
اما به نظر می رسد جلوگیری از سیرمنفی پر شتاب «ژورنالیسم مد» تنها با ایجاد رقابت در این عرصه اتفاق می افتد و با ارائه مدهای مطابق با پوشش اسلامی که اصول عفت و حیا در آن ها لحاظ شود و مدهایی که طرحها و مدلهای نو را ارائه کند و با تولید مدهای جوان پسند با رنگ های شاد شاید بتوان در بلند مدت رقیبی جدی برای بازار انحصاری مد شده و به این وسیله جانی تازه به جسم بی جان فرهنگ غنی حجاب و عفاف داد.
انتهای پیام/