

مدرس دانشگاه گفت: پس از انقلاب، امام راحل تلاش بسیار کرد تا جایگاه زن در اجتماع را در کنار پذیرش حجاب توسعه داده و نتیجه این موفقیت مقاله معروف…
به گزارش پایگاه خبری حجاب به نقل از ایکنا ، هادی خانیکی، مدرس دانشگاه ظهر امروز، ۱۸ مهرماه در دومین همایش ملی گفتمان اعتدال و توسعه با عنوان «زنان، اعتدال و توسعه» که در دانشگاه فردوسی مشهد برگزار شد، گفت: براساس تحقیقات صورت گرفته در طول ۳۰ سال گذشته باید این حقیقت را پذیرفت که مهمترین عامل تغییر در ایران نهاد خانواده بوده که توانسته این کانون مهم را به سمت مدنیت، مدرنیزه شدن و مشارکت جویی هدایت کند.
وی ابراز کرد: در سیر تاریخی اعتدال باید به این موضوع اشاره کرد که بحث اعتدال جزئی از مجموعه تلاشهای سیاسی است که سیاست گذاران و مدیران جامعه در مسیر ایجاد اندیشه روشنفکرانه، آن را در جامعه ایجاد کردهاند.
اعتدال به معنای حقایق و مصالح کشور است
این مدرس دانشگاه بیان کرد: اعتدال به معنای حقایق و مصالح کشور است و در حقیقت حد وسط در کشور شناخته میشود، در این میان اعتدال به معنای رفتار افراط گرایانی که حد وسط را خواستههای خود میدانند، نیست و نمیتوان افرادی را که در صورت مغایر بودن تفکرات جامعه با تفکراتشان به صورت افراطی رفتار میکنند، اعتدال گرا دانست.
وی عنوان کرد: شرایط و موقعیت هر کنش، تواضع کنشگر، نتایج و آثار کنش و قضاوت و داوری نخبگان و متخصصان هر جامعه، چهار معیاری است که جهت شناخت و ایجاد اعتدال دارای اهمیت است.
خانیکی با بیان اینکه رفتن ظرفیتهای معنوی و مادی یک جامعه به سمت پیشرفت را توسعه ملی میگویند، تصریح کرد: در حال حاضر جامعه ایران توانسته در نگاه به زنان موجبات مشارکت بیش از پیش زنان در حوزه آموزش عالی را داشته باشد و به نوعی، تغییر اجتماعی همراه با توازن های اجتماعی در کشور را رقم بزند.
تفکر مردانه و زنانه، جزئی از تفکرهای قطبی
وی تفکر مردانه و زنانه در کشور را جزئی از تفکرهای قطبی دانست و گفت: تفکر مردانه ای که می خواهد زن را به دور از اجتماع و سیاست نگاه دارد به همان اندازه ضرر و آسیب ایجاد می کند که ما بخواهیم در یک نگاه متحجرانه به زن او را در اجتماع محدود کنیم.
این کارشناس مسائل اجتماعی توسعه ناموزون را بسیار خطرناک دانست و افزود: هنگامی که گسستگی میان نهادها، دولت و جامعه ایجاد میشود توسعه ناموزون شکل میگیرد به نحوی که یک نهاد آکادمیک حق نزدیکی به یک نهاد اجرایی را ندارد و نهادهای روشنفکرانه در جامعه باید از دولت دوری کنند.
وی با اشاره به نقش امام خمینی(ره) و انقلاب اسلامی در اجتماعی کردن جایگاه زن، ابراز کرد: پس از انقلاب، امام راحل تلاش بسیار کرد تا جایگاه زن در اجتماع را در کنار پذیرش حجاب توسعه داده و نتیجه این موفقیت مقاله معروف «ایران زیر چادر است» که نشان می دهد چگونه ایران توانست در لوای حجاب و پوشش زنان نقش محوری به این قشر در جامعه دهد.
انتهای پیام/