

حضرت آیت الله صانعی به پرسش هایی درباره امربه معروف فرزندان در انجام واجبات شرعی پاسخ داده است.
به گزارش پایگاه خبری حجاب متن پرسش های شفقنا و پاسخ های این مرجع تقلید شیعیان بدین شرح است :
حد امر به معروف فرزندان در انجام واجبات شرعی تا چه اندازه است؟ آیا والدین می توانند فرزندان خود را مجبور به انجام واجبات نظیر خواندن نماز وگرفتن روزه کنند؟
ب – این حکم درباره حجاب چگونه است؟
ج -به فرض تمکین نکردن فرزندان ،آیا والدین حق اعمال خشونت فیزیکی را دارند؟
د:اگر در اثر خشونت فیزیکی به دلیل ذکر شده خسارت جسمی یا روحی به فرزند وارد آید آیا والدین او ضامن هستند؟
بسمه تعالی
الف و ب: اگر فرزندان مکلّف باشند، پدر و مادر در موارد انجام ندادن واجبات و یا عدم رعایت حجاب و پوشش باید امر به معروف و نهی از منکر نمایند و باید توجه داشت که یکی از شرایط امر به معروف و نهی از منکر احتمال تأثیر می باشد کما اینکه ضرب و زدن غیر جایز است و دلیلی بر جواز آن نداریم، و لذا اگر به غیر فشار و اجبار و به وسیله تشویق، مثلا بتوان آنان را به فرایض وادار نمود، فشار و اجبار هم نه تنها واجب نیست، بلکه ممکن است حرام هم باشد؛ و نسبت به غیر مکلّف، بحث اخلاق و تربیت فرزند مطرح است، نه وجوب امر به معروف و نهی از منکر.
ج: نمی توانند اعمال خشونت نمایند چون قرآن، راه هدایت انسان ها را در یک جا حکمت و اندیشه و موعظه حسنه و پند و اندرز دانسته «أدع الی سبیل ربکّ بالحکمه و الموعظه الحسنه» و در جای دیگر، که باید گفت منشور انسان سازی و هدایت انبیا و سنّت الهی را بیان داشته، عقل و میزان و هدایت ها و قوانین الهی و کتاب را، راه رسیدن انسان ها به قیام به قسط دانسته؛ یعنی راه هدایت، منحصر به رشد فکری دینی است که انبیا و هدایتگران با دو رکن اساسی میزان (عقل و اندیشه) و کتاب (یعنی هدایت ها و قوانین الهی)، موظّف به هدایت اند.
د: آری ضامن اند و همچنین هرکسی که به دیگری ضرر فیزیکی بزند ضامن می باشد.
انتهای پیام/