

کارشناس فعال حوزه حجاب و عفاف گفت: با توجه به وضعیت فراز و نشیب حجاب در جامعه رصد دقیقی درمورد آن وجود ندارد.
به گزارش پایگاه خبری حجاب، امیرحسین بانکی پور بابیان اینکه در مورد وضعیت حجاب در جامعه بهاینعلت که رصد دقیقی وجود ندارد نوعاً به صورت فصلی به آن نگاه میشود، اظهار داشت: مثلاً در فصل تابستان که به علت شدت گرما تمایل افراد به کم حجابی بیشتر میشود نگرانیها نسبت به بیحجابی و کم حجابی ظهور و بروز پیدا میکند.
فعال حوزه حجاب و عفاف با اشاره به اینکه در فصلهای پاییز و زمستان کمتر نگرانی درزمینهٔ ی حجاب در ادبیات عمومی مطرح میشود، افزود: علاوه بر این فراز و نشیبها و حالت زیگزالی فصلی یک حالت زیگزالی دیگر هم وجود دارد که مربوط به مناسبتهای مذهبی است.
مناسبتهای مذهبی عاملی در افزایش حجاب مقطعی است
وی ضمن بیان اینکه در ماه رمضان یا محرم یک فضایی را میبینیم و در شرایطی که از مناسبتهایی مذهبی خارج میشویم فضای دیگری را میبینیم، تأکید کرد: این حالت فراز و نشیب در محیطهای مختلف هم وجود دارد که ما در محیطهای مذهبی یک نوع حجاب و در محیطها و شهرهای غیرمذهبی نوع دیگری از حجاب را میبینیم.
بانکی پور با تأکید بر اینکه ما یک رصد میانگینی نداریم که این رصد محیطهای مختلف را در زمانهای مختلف چه زمانهای شمسی و چه زمانهای قمری ارزیابی کند؛ خاطرنشان کرد: نگرانیها و حساسیتهایی محیطها و زمانهای مختلف متفاوت است ونمیتوان روی آن خیلی تأکید کرد.
فعال حوزه حجاب و عفاف بابیان اینکه ما تا نتوانیم به آن رصد دقیق و معین در زمانها ومکانهای مختلف برسیم نمیتوانیم با قطعیت بگوییم که سیر حجاب در جامعه به جه صورت است؛ افزود: اما آنچه در برداشت کلی به دست میآیید نشان میدهد که ما سیر نزولی داشتهایم.
وی با اشاره به اینکه اما شدت این سیر نزولی را نمیتوان دقیق گفت اما میتوان گفت که این سیر رو به پایین و رو به بدحجابی است، خاطرنشان کرد: نگاه به سخنان رهبری باید یک نگاه جامعنگر باشد و به صورت «نومن به بعض و نکفربه بعض» نباشد و به صورت یک نگاه کلیشهای و بخشی نگر نباشد.
نگاه جامع به بیانات رهبری لحاظ شود
بانکی پور که کتابی را از بیانات رهبری در خصوص حجاب جمع آری کرده است، خاطرنشان کرد: در بیانات رهبری به همهی جنبههای حجاب پرداختهشده است و کسی میتواند به درستی بیانات مقام معظم رهبری را منتقل کند و در رابطه با این بیانات صحبت کند که بدون هیچگونه پیشزمینه و داوری در ذهن خودش این پیامها را منتقل کند.
این فعال حجاب با اشاره به اینکه نباید فقط آن بخشهایی از این فرمایشات علما را که با ذهن خودش سازگارتر است منتقل کند و از بقیه صرفنظر کند، تأکید کرد: اگر به دل این بیانات علما فعالان حوزه حجاب رسوخ کند و بیانات را دقیق بخواند به یک نظام فکری میرسد که در آن نظام فکری حجاب با آنکه به عنوان یک نظام فکری مهم است ولی اهم واجبات محسوب نمیشود.
وی با اشاره به اینکه خود مسئلهی حجاب یک مسئله تمامعیار محسوب نمیشود بلکه جزالمسئله محسوب میشود، افزود: جز المسئله یعنی مسئلهای که با مسئلهی دیگر گره خورده است؛ حجاب چون خود یک مسئله فرهنگی است باید با آن هم به صورت فرهنگی برخورد صورت بگیرد.
ترویج حجاب در دستور مسئولان فرهنگی
بانکی پور با اشاره به اینکه زیرساختهای معرفتی و اخلاقی در این حرکت فرهنگی جنبه اساسیتر دارد، تصریح کرد: ما که به دنبال ساخت یک تمدن اسلامی هستیم باید از عناصر فاخر فرهنگی و هنری به صورت اساسی در جامعه در جهت تقویت حجاب کار کنیم.
این فعال حجاب با اشاره به اینکه آنچه امروزه در جامعه ما ضعف داریم این است که شعار حجاب داده میشود اما اثر فاخری که بتوان با آن حجاب را عرضه کرد نداریم، تأکید کرد: برای گروههای سنی متفاوت مخاطب در قالب شعر، فیل، داستان، سایت و بسیاری دیگر از ابزارها باید برنامههایی در مورد حجاب را ارائه دهیم تا از این طریق بتوانیم اثرگذاری آنها را حتی بعضاً بر روی مخاطب بدحجاب ملاحظه کنیم که در این کار ضعف داریم.
وی بابیان اینکه محصولات اثرگذار باید به صورت گوناگون شناسایی شود چون کار فرهنگی باید در گونههای متفاوت ارائه شود و به صورت تکمحصولی نمیتواند موفق شود؛ تصریح کرد: از لحاظ تحصیل تا فضای مجازی و شعر و عکس باید فضای عفاف و حجاب را هم به صورت ریشهای و بینشی وهم به صورت زیبا و اثرگذار و در عین خال مخاطب محور به مخاطب ارائه کند.
بانکی پور با اشاره به اینکه اثر مخاطب محور یعنی اینکه اثرش بر هر یک از گروههای هدف مشخص باشد؛ افزود: یعنی تعیین کنیم که تأثیر این اثر فرهنگی باید بر فرد بدحجاب اینگونه باشد و بر مروج حجاب یا شخص دارای حجاب مناسب بهگونهای دیگر باشد.
این فعال حجاب ضمن بیان اینکه این کار را هیچوقت جامعه ما نکرده است که نتیجه بگیریم کدام اثر در افزایش و ترویج حجاب مؤثر بوده است، خاطرنشان کرد: با انجام دادن این کارمی توانیم نتیجه بگیریم که اگر درجایی از کشور شعر یک شاعر یا هنریک هنرمند میتواند در ترویج حجاب اثر بگذارد آن را مهجور درهمان منطقه نگه نداریم بلکه در کل کشور آن را توسعه بدهیم.
رصد نمای ع؛ حرکتی ویژه در راستای افزایش حجاب
وی با تأکید بر اینکه باید خلأها را شناسایی کنیم که در کدام گروههای سنی و کدام گروهها کار تأثیرگذار صورت نگرفته است، گفت: خوشبختانه حرکت خوبی به نام رصد نمای ملی “ع” که مخفف عفاف، عزت و عشق است، عفاف ضامن عزت اجتماعی و عشق خانوادگی است که با حمایت ارگانهای فرهنگی در حال برگزاری است.
بانکی پور افزود: فراخوان این جشنواره دادهشده است و در حال رصد و بررسی آثار هستیم که حرکتی خوبی در جهت ترویج فرهنگ حجاب و عفاف است.
انتهای پیام/