

شورای عالی نظارت بر قضات و دادستان های ترکیه با صدور اطلاعیه ای،فعالیت قضات زن محجب در این کشور را آزاد اعلام کرد.
به گزارش پایگاه خبری حجاب به نقل از سرویس سیاسی شفاف، کانیجی معاون دبیرکل شورای عالی قضات و دادستان های ترکیه در این ارتباط گفت:از این پس قضات و دادستان های زن کشور می توانند حجاب داشته و از این حیث مانعی برای فعالیت آنها وجود ندارد.
آزادی فعالیت قضات و دادستان های زن محجب در ترکیه با واکنش طعنه آمیز رسانه های لائیک مواجه شد.به این صورت که این رسانه ها با نشر تصاویر زنان محجب که صورت خود را با نقاب پوشانده اند،نوشتند:قضات نقابدار می آیند.
یکی از سایت ها نیز نوشت:امروز در ترکیه فقط قضات نقابدار را کم داشتیم.
سکولارها که همواره رویکرد سلبی نسبت به حجاب داشته اند،به اشکال مختلف در برابر این ماجرا موضع گرفتند و برخی صحبت از عربستان شدن ترکیه به میان آوردند.
با اینهمه آزادی فعالیت قضات و دادستان های زن در ترکیه در حالی مطرح می شود که پیش از این وکلای زن نیز موفق به انتخاب حجاب برای فعالیت شده بودند.
کانون وکلای ترکیه از جمله نهادهایی است که همواره در حاکمیت سکولارها بوده و تا همین چند سال اخیر هیچ وکیل زن محجبه ای نمی توانست وارد آن شده و با حجاب به وکالت بپردازد.یک وکیل زن محجبه شکایت کرده و دیوان عالی اداری ترکیه به دنبال شکایت این زن اجرای اساسنامه داخلی کانون وکلای این کشور را در ممنوعیت فعالیت وکلای زن محجبه متوقف و راه را برای وکالت زنان محجبه در مراجع قضایی هموار می کند.
ماجرا از این قرار بود که کانون وکلای ترکیه با خودداری از پذیرش عکس محجبه وکیل زن برای صدور کارت وکالت،مانع از فعالیتش شده و او نیز با شکایت از کانون وکلا به دیوان عالی اداری شکایت می برد.او از دیوان عالی اداری می خواهد که ماده ۲۰ کانون وکلا را که بانوان وکیل را ملزم می کند بدون روسری و پوشش اسلامی فعالیت کنند، لغو کند و همین اتفاق هم می افتد.
خانم “شعله داغی” اولین وکیلی است که در ترکیه با حجاب کامل در حرفه خود به فعالیت می پردازد.
همسر عبدالله گل،رییس جمهور اسبق ترکیه که مدتی است از صحنه سیاست کنار رفته و جای خود را با اختیارات بیشتر به رجب طیب اردوغان داده،وقتی با پوشش کامل وارد کاخ ریاست جمهوری چانکایا در همین شهر آنکارا می شد بسیار مورد انتقاد سکولارها قرار گرفت.همسر عبدالله گل وقتی کاخ چانکایا را ترک می کردند از تلخی های آن روزها گفت و اینکه بسیار مورد توهین و بی احترامی قرار گرفت.
فرماندهان ارتش ترکیه از حضور در آئین ادای سوگند عبدالله گل به خاطر حجاب همسرش خودداری کردند.
علیرغم نقدها و بی احترامی ها او به عنوان بانوی اول کشور با حجاب کامل وارد کاخ چانکایا شد و در همه دیدارهای دیپلماتیک خانم خیرالنسا گل با روسری و دامن بلند حضور داشت.
او می گوید “در قبال ظلمهایی که در ترکیه به خاطر حجابم به من وارد شده بسیار صبر کردهام”.
خانم خیرالنسا گل در اعتراض به این ظلم ها و بی حرمتی ها دادخواستی را به دادگاه حقوق بشر می برد که وقتی همسرش عبدالله گل به سمت وزارت خارجه منصوب می شود آن را پس می گیرد.
به گزارش پارسینه، محجبه بودن همسران عبدالله گل و رجب طیب اردوغان،دردسرهایی برای حضور آنها در مهمانیهای رسمی دولتی بهوجود آورده بود که در برخی موارد به عدم حضور آنها در مراسمی که در مکانهای دولتی از جمله کاخ ریاست جمهوری برگزار میشود منجر می شد.
لازم به ذکر است پاییز ۱۳۹۱ محجبه شدن همسر هاکان شوکور،اسطوره فوتبال ترکیه که تا سال ۲۰۰۷ در تیم گالاتاسرای بازی می کرد،بحث های داغی را برانگیخت.
انتهای پیام/