

هاجر مهرعلیان حافظ قرآن کریم گفت: برای من قابل باور نبود که یک مرجع تقلید شخصاً به من تلفن بزند و بخواهد با من صحبت کند و این موضوع برای من مایه افتخار بود.
به گزارش پایگاه خبری حجاب به نقل از خبرگزاری فارس از قم، خداوند در سورۀ نساء میفرماید «یا أَیُّهَا النَّاسُ قَدْ جاءَکُمْ بُرْهانٌ مِنْ رَبِّکُمْ وَ أَنْزَلْنا إِلَیْکُمْ نُوراً مُبیناً»؛ ای مردم از جانب پروردگارتان بر شما حجتى آمد و براى شما نورى آشکار نازل کردهایم.
قرآن نوری است که هرگز خاموش نمیشود و به سردی نمیگراید. قرآن معجزه جاویدی است که در زمان و مکان محدود و محصور نمیشود و در هر زمان حرفی برای گفتن دارد. همیشه زنده و تازه است و به خوبی میتواند از خود محافظت کند.
حفظ کردن قرآن، مانند تلاوت آن آثاری فراوان و ارزندهدارد و پاداش اخروی، آرامش روحی و هدایت انسان از جمله این فواید است.
حافظان قرآن در بهشت جایگاهی والا دارند و پاداش آنان دو چندان خواهد بود. پیامبر اعظم (ص) در این خصوص فرمودند: «درجات بهشت به تعدد آیههای قرآن است. وقتی که صاحب قرآن وارد بهشت شود، به وی میگویند بخوان و بالا برو که هر آیهای را درجه ای است. پس برتر از درجه حافظ قرآن درجهای نیست.» همچنین در روایات آمده که حافظان قرآن توانایی شفاعت کردن دیگران را دارند.
این موضوع بهانهای شد تا پای صحبتهای یکی از حافظان کلام وحی بنشینیم؛ حافظی که طی روزهای اخیر اقدام او در مسابقات قرآن کشور اردن خبرساز شد و همگان را به تحسین واداشت و آیتالله صافی گلپایگانی اقدام ارزنده این بانوی شیعه را ستود و ارج نهاد.
بیشتر با بانوی قرآنی که این روزها نام و اقدامش سر زبانها افتاده است آشنا شوند.
هاجر مهرعلیان متولد پنجم شهریور ماه سال ۱۳۷۰ اهل و ساکن اصفهان هستم. چهار خواهر دارم و فرزند آخر یک خانواده هفت نفره هستم.
چه شد که به حفظ قرآن رو آوردید؟
خواهرم در کلاسهای حفظ شرکت میکرد و یک بار من به همراه او به کلاس رفتم. در آن زمان پس از تدریس استاد، یکی از آیهها را حفظ کردم و استاد خواهرم پس از اینکه متوجه این موضوع شد تشخیص داد که در بخش حفظ ۱۵ جزء تثبیت میتوانم شروع کنم. چهار خواهر من هر کدام به شکلی در زمینههای قرآنی فعالیت داشتند و این موضوع موجب شد تا من نیز به حفظ قرآن علاقمند بشوم.
از چه زمانی حفظ قرآن کریم را شروع کردید؟
از سال ۸۳ در سن ۱۴ سالگی حفظ قرآن را شروع کردم و در سال ۸۴ حفظ قرآن را تمام کردم. پس از طی یک دوره یک ماهه آزمایشی و قبولی در دوره در مهر ماه سال ۸۳ در حفظ ۱۵ جزء شروع به فعالیت کردم. بعد از آن حفظ ۲۰ جزء را تمام کرده و سپس وارد حفظ کل شدم.
از چه زمانی در مسابقات شرکت کردید؟
پس از گذشت یک سال در سال ۸۴ به طور رسمی وارد مسابقات شدم. در سال ۹۲ در مسابقات کشوری اوقاف، دانشجویان و علی بن ابیطالب (ع) که از طرف دارالقرآن تهران برگزار میشد مقام اول را کسب کردم.
حفظ ۱۵ جزء استانی فولاد مبارکه اصفهان از دیگر مسابقاتی بود که در سال ۸۴ در آن شرکت کرده و مقام اول را کسب کردم.
آخرین مسابقه بینالمللی که در اردن برگزار شد برای شما با مسائلی همراه بود در ارتباط با آن بیشتر بگویید.
در دهمین دوره مسابقات بینالمللی حفظ ۱۰، ۲۰ و کل قرآن کریم و تفسیر عربی به عربی که از ۲۳ کشور دنیا در کشور اردن برگزار شد شرکت کرده و مقام پنجم را کسب کردم.
در این مسابقات سعی داشتیم تا مطلبی را که به وسیله آیات قرآن از حضرت علی (ع) صحبت میکرد بخوانم که به علت شلوغی برنامه فرصت نشد.
آنجا مسابقات به صورت مختلط برگزار میشد و خانمهایی مشاهده میشدند که پوشیه زده و یا با لباسهای محلی خودشان حاضر شده و در مسابقه شرکت کرده بودند.
موقع تلاوت چون مسابقه به صورت مختلط بود و من میخواستم که با صوت بخوانم وجود آقایان من و همسرم را نگران کرده بود. روز مسابقه همسرم به هیئت داوران متنی داد که در آن از آنها خواسته بودیم که موقع تلاوت من آقایان از سالن بیرون بروند و با توسلی که به حضرت علی (ع) و خانم فاطمه زهرا (س) داشتیم خوشبختانه آنها این امر را پذیرفتند و آقایان از سالن بیرون رفتند.
بعد از تلاوت من، هیئت داوران از صوت من خوششان آمده بود و میخواستند که صدای مرا ضبط کنند اما به علت اینکه نحوه انتشار آن مشخص نبود و ممکن بود صدای قرآن خواندنم به گوش نامحرمان برسد نپذیرفتم.
بعد از حضور در آخرین مسابقات بینالمللی از سوی آیت الله صافی گلپایگانی تقدیر و تجلیل شدید، در رابطه با این مورد توضیح بدهید.
پس از بازگشت از این مسابقات از دفتر آیتالله صافی گلپایگانی با منزل ما تماس گرفتند و گفتند تلفن منزل آزاد باشد تا چند دقیقه دیگر با شما تماس میگیریم اما نگفتند این تماس به چه منظور است.
بعد از گذشت چند دقیقه تماسی با منزل ما برقرار شد و به من گفتند که آیت الله صافی گلپایگانی شخصاً پشت خط هستند و میخواهند با شما صحبت کنند.
برای من قابل باور نبود که یک مرجع تقلید شخصاً تلفن بزند و بخواهد با من صحبت کند و این موضوع برای من مایه افتخار و مباهات بود.
ایشان نحوه حضور من در مسابقات در کنار حفظ حجاب و شرط گذاشتن برای بیرون رفتن آقایان را مورد توجه قرار دادند و گفتند این یک امر به معروف بزرگ است.
مشوقان شما در مسیری که پیمودید چه کسانی بودند؟
از سال ۸۴ که به صورت پی در پی در مسابقات شرکت کردم خانوادهام به خصوص مادرم مشوقم بودند و با حمایتهای بیدریغ آنها توانستهام تا امروز ادامه بدهم.
در سال ۹۲ ازدواج کردم و همسرم نیز در کنار خانوادهام از مشوقان اصلی من بود و در این زمینه کمکهای فراوانی به من کرده و با حمایتهای بیدریغش توانستهام خدمتگزار اسلام باشم.
در حال حاضر چه فعالیتی دارید و از برنامههای خود برای آینده بگویید.
دانشجوی ترم هشت رشته حقوق هستم. یک سال و اندی است که در زمینه قرآن تدریس میکنم.
در زمینه ترتیل نیز قصد دارم تا به صورت رسمیتر فعالیت خود را شروع کنم و برنامهای مدون در این زمینه داشته باشم.
توصیه شما برای کسانی که به حفظ قرآن علاقمند هستند چیست؟
طبق گفته رهبری توصیه میکنم کسانی که در این زمینه فعالیت کنند در مسابقات شرکت داشته باشند تا استعدادهایشان شکوفا شود.
بهتر است عزیزان به یکباره برای حفظ کل اقدام نکنند و خودشان را هم دست کم نگیرند. تا در مسیر راه سرد نشوند و انگیزه خود را از دست ندهند. بهتر است از حفظ پنج جزء شروع کنند و نیتهای خود را برای خدا خالص کنند و به این مسئله دید مادی نداشته باشند. اگر نیتها خالص و برای خدا باشد خداوند دست آنها را میگیرد و پشتوانه محکمی برای آنها میشود.
انتهای پیام/