

حضرت آیت الله العظمی صافی گلپایگانی گفتند: «واقعاً کاری که شما کردید، جهاد بود و امر به معروف و نهی از منکر، که هیچ قیمتی برای این کار نمی توان تعیین کرد.
به گزارش پایگاه خبری حجاب به نقل از روزنامه اعتماد، در روز اردیبهشت ۱۳۹۴، خبر نتایج دهمین دوره مسابقات بینالمللی حفظ، تلاوت و تفسیر اردن ویژه بانوان را منتشر کردیم و گفتیم «هاجر مهرعلیان»، بانوی حافظ و تفسیردان ایرانی، رتبه پنجم رشته حفظ کل قرآن همراه با تفسیر را کسب کرد.
خانمهاجر مهرعلیان پس از اینکه در سیوششمین دوره مسابقات کشوری اوقاف در رشته حفظ کلّ، مقام نخست را کسب کرد، به عنوان نماینده کشورمان به مسابقات بینالمللی قرآن در اردن اعزام شد و در این رقابتها، بعداز بیرون کردن مردان از سالن، توانمندیهای خود را به محک داوری گذاشت و مقام پنج این رقابتها را کسب کرد.
به بهانه تجلیل شیخ الفقها، حضرت آیت الله العظمی صافی گلپایگانی از اقدام ویژه وی در این مسابقات، خبرنگار اعتدال به گفتوگوی کوتاه با این بانوی حافظ قرآن و تفسیردان پرداخته است که میخوانید.
*شما امسال به عنوان نماینده کشور عزیزمان در مسابقات بین المللی قرآن در اردن شرکت کرده بودید، بفرمائید سطح این مسابقات را چگونه ارزیابی میکنید؟
الحمدلله سطح مسابقات بسیار عالی بود. حافظان و قاریان بزرگی از سراسر جهان اسلام شرکت کرده بودند و همه خوب میخواندند. بنده هم در رشته حفظ کلّ شرکت کردم و به لطف خداوند و عنایات اهل بیت علیهم السلام موفّق بودم.
* تلاوت خودتان را چگونه ارزیابی کردید و نظر داوران مسابقات چه بود؟
مهرعلیان: بنده قبل از تلاوتم، به آستان مقدّس ائمه معصومین علیهم السلام متوسّل شدم و با توجّهات خاصّه آن بزرگواران، به موفقیت دست پیدا کردم. داوران این مسابقات که در سطح بالائی هم بودند، از تلاوت من خیلی خوششان آمد و تلاش بسیاری کردند تا صدای مرا ضبط و بعدها به عنوان تلاوت پخش کنند که بنده به دلیل اینکه صدای تلاوتم را نامحرم نشود اجازه ندادم، و البتّه هدفم تبلیغ شیعه بود که همه بدانند بانوان شیعه نسبت به بحث محرم و نامحرم بسیار مراقب هستند.
* در مورد نامهای که به مسئولان مسابقات درباره حضور مردان در سالن نوشتید هم توضیح بدهید؟
مهرعلیان: در این مسابقات، هنگام تلاوت، سالن پر از مرد و زن بود حتی هنگامی که زنان برای اجرای تلاوت میرفتند، مردان نشسته بودند.
ما نامهای به مسئولان مسابقات نوشتیم که در هنگام تلاوت من، هیچ مردی در سالن حضور نداشته باشد. الحمدلله چون نیّتمان خالص و برای خدا بود، نامه تأثیر گذاشت و به احترام عقاید ما، هنگام تلاوت من، همه مردان را از سالن مسابقات بیرون کردند و در حضور زنان، تلاوت کردم.
* آیا این اقدام شما در داخل کشور هم مورد توجّه قرار گرفت؟
مهرعلیان: البته خود من و همسرم، گزارش این اقدامات را به جاهای مختلفی مانند سازمان اوقاف و خبرگزاریها اعلام کردیم، ولی استقبال چندانی نشد امّا واقعاً یک حادثه جالب، بعد از این کار من در مسابقات، اتفاق افتاد.
چند روز پیش، از بیت مرجع عالیقدر حضرت آیت الله العظمی صافی گلپایگانی حفظه الله با بنده تماس گرفتند و گفتند خود آقا میخواهند با شما صحبت کنند.
باورم نمی شد. خود ایشان گوشی را گرفتند و بعد از سلام، با اشاره به دو کاری که در مسابقات (اجازه ندادن برای ضبط و پخش صدای ترتیل؛ و بیرون کردن مردان از سالن مسابقات هنگام تلاوت) انجام دادم، از من بسیار تشکّر کردند و فرمودند: «واقعاً کاری که شما کردید، جهاد بود و امر به معروف و نهی از منکر، که هیچ قیمتی برای این کار نمی توان تعیین کرد. شما با این کارتان، ابراز وجود کردید و موضع عزّتمندانه و غیرتمندانه یک زن مسلمان را به رُخ همه کشیدید. آفرین بر شما و مطمئن باشید این کار شما مرضیّ حضرت ولیّ عصر عجل الله تعالی فرجه الشریف قرار گرفته است.»
واقعاً از این که یک مرجع تقلید بزرگ به این اقدام من توجّه داشتند و شخصاً با من تماس گرفته و از موضعم تقدیر کردند، بسیار خوشحالم.
* در آخر، توصیه شما درباره حجاب به بانوانی که به عنوان نماینده قرآنی جمهوری اسلامی ایران در کشورهای دیگر حضور پیدا می کنند چیست؟
مهرعلیان: به خواهران قرآنی خودم توصیه میکنم اولاً؛ هدفشان از شرکت در مسابقات، رضای خداوند متعال و تبلیغ معارف بلند شیعه باشد که در این صورت خداوند متعال هم، آنها را کمک خواهد کرد.
ثانیاً؛ درباره حجاب و پوشش اسلامی، به بهترین وجه حاضر شوند و به عنوان نماینده تشیّع در موقعیتهای بین المللی، چهره خوبی از حجاب یک زن شیعه، به جهانیان و بخصوص دیگر کشورهای اسلامی نشان دهند.
انتهای پیام/