

به گزارش پایگاه خبری حجاب ؛ به نقل از خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)؛ همزمان با سالگرد ایام کشف حجاب توسط پهلوی، نشست «ارزیابی کارنامه جمهوری اسلامی در حجاب» با موضوع نقد و بررسی سیاستگذاریهای حجاب و تاثیرات، چهارشنبه، ۱۳ دی ماه برگزار شد. در این نشست که به همت گروه علوم اجتماعی انجمن «اندیشه و قلم» […]
به گزارش پایگاه خبری حجاب ؛ به نقل از خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)؛ همزمان با سالگرد ایام کشف حجاب توسط پهلوی، نشست «ارزیابی کارنامه جمهوری اسلامی در حجاب» با موضوع نقد و بررسی سیاستگذاریهای حجاب و تاثیرات، چهارشنبه، ۱۳ دی ماه برگزار شد.
در این نشست که به همت گروه علوم اجتماعی انجمن «اندیشه و قلم» با همکاری پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات برگزار شد، علی مطهری، نایب رئیس مجلس شورای اسلامی و آذر منصوری، فعال حوزه زنان سخنرانی کردند.
علی مطهری، نایب رئیس مجلس شورای اسلامی و استاد الهیات دانشگاه تهران در ابتدای این نشست اجتماعی با تشریح جایگاه حجاب در اسلام گفت: از نظر اسلام، عفاف مهم است در حالی که غرب برای آن اهمیتی قائل نیست و این مساله آنها را به مشکلاتی دچار کرده است که هیچگاه هم حل نخواهد شد.
روش نظام در اجرای حجاب موفق بوده است
وی در ادامه گفت: در اسلام، کامیابی جنسی خارج از خانواده ممنوع است و ازدواج برای یک جوان به مثابه انتقال از محدودیت به آزادی است اما در غرب به واسطه آزادبودن مطلق روابط جنسی خارج از چارچوب تشکیل خانواده، ازدواج یک محدودیت تلقی میشود؛ یعنی جوان غربی احساس میکند با ازدواج آزادیاش را از دست میدهد. یکی از فواید حجاب هم همین حفظ حریم خانواده و تحکیم آن است.
نایب رییس مجلس شورای اسلامی با اشاره به نقش بیعفتی در انحطاط جوامع اسلامی گفت: مسلمانان، ۴۰۰ سال بر بخش بزرگی از اسپانیا یا همان اندلس حکومت میکردند، دشمنان با استفاده از ترویج بیعفتی و شرابخواری روحیه مروت و حریت را در آنها از بین برد.
وی افزود: بنابراین یکی دیگر از دستاوردهای حجاب، حفظ حریت و شجاعت اجتماع اسلامی اعم از زن و مرد در برابر دشمنان است زیرا هوسرانی انسان را سست میکند. علاوه بر این، حجاب و عفاف نیروی کار و فعالیت انسانی در جامعه را نیز قوی نگاه میدارد.
مطهری خاطرنشان کرد: مساله پوشش اسلامی هم برای مرد و هم برای زن است اما برای زن جلوه بارزتری دارد. سوالی که از ما میپرسند این است که راه تامین این عفاف چیست؟ که باید در پاسخ بگویم اسلام در این زمینه یک سلسله تدابیر و یک سلسله مجازات دارد از موعظه و تربیت گرفته تا امر به معروف و نهی از منکر.
مطهری همچنین گفت: ما معتقدیم زن و مرد نباید مختلط باشند به این معنا که یک حریمی میان آنها حفظ شود، نه این که زن پردهنشین باشد، نه این که زن حق تحصیل نداشته باشد، نه این که خدمات اجتماعی و فعالیت نداشته باشد بلکه یک حریمی میان آنها و مردان حفظ شود که سرّ این وظیفه اسلامی به خلقت زن و مرد باز میگردد.
وی افزود: جنس مرد به دنبال تصاحب جسم زن و جنس زن به دنبال تصاحب قلب مرد است پس طبیعی مینماید اگر زن دائماً در تلاش باشد تا با تبرّج دل مرد را به دست بیاورد به همین دلیل عفاف مانع از این تمایل میشود که هر مردی بتواند به زنی طمع کند و هر زنی بتواند خود را در اختیار مردی قرار دهد.
مطهری تاکید کرد: وضعیت برهنگی امروز در دنیا یک نقشه جهانی با حمایت صهیونیستها است، اگر دقت کنید ۵۰ سال قبل زنان اروپا پوشیدهتر بودهاند اما دنیای سرمایهداری برای برآوردن اهداف خود با تبلیغات فراوان زنان را به برهنگی سوق میدهد.
روش نظام در اجرای حجاب موفق بوده است
مطهری در بخش دوم سخنان خود که به نقد سیاستگذاریها در حجاب اختصاص داشت، گفت: معتقدم در مساله حجاب، همه مردم ایران به اهمیت و وجوب آن آگاه هستند زیرا میدانند که همه فقها پوشش تمام بدن به جز وجه و کفّین را واجب دانستهاند.
نایب رئیس مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: روش ما تا الان موفق بوده است زیرا وضع پوشش خانمها نسبت به اواخر پهلوی خیلی بهتر است.
وی در پاسخ به سوال یکی از حاضران که از دلیل حجاب اجباری پرسید، گفت: حجاب اجباری در کشورمان نداریم، همه مردم خودشان مراعات میکنند البته عده قلیلی هم اعتقاد ندارند و موهایشان را بیرون میگذارند که کاری به آنها ندارند.
وی افزود: این نکته را به خاطر داشته باشید که مخالفان حجاب، مردان شکارچی و زنان بیدین هستند.
نایب رئیس مجلس شورای اسلامی همچنین در پاسخ به سوالی درباره اعمال قدرت در موضوع حجاب گفت: هر دولت اسلامی موظف است که بر مساله حجاب نظارت کند.
روش نظام در اجرای حجاب موفق بوده است
در ادامه این نشست دو ساعته، آذر منصوری، فعال حوزه زنان و عضو جمعیت زنان نواندیش مسلمان گفت: حجابی که به سر دارم، از روی اعتقاد و بر اساس آموزههایی است که باور دارم، اما باید قبول کنیم که امروز در جامعه بر سر حجاب، تنشهایی وجود دارد؛ مسائلی که متاسفانه بر آنها سرپوش گذاشتهایم.
وی با انتقاد از روشهای سلبی در اجرای حجاب گفت: رویکرد ما به جای این که به آموزش و گفت و گو و تحلیل اهمیت حجاب بپردازیم، مبتنی بر روشهای قهری و سلبی بوده است و فکر کردیم اگر با هر قیمتی، ظاهر جامعه را اسلامی نشان دهیم، جامعه ما اسلامی میشود.
منصوری افزود: رضاشاه بر اساس تفکر پدرسالارانه که تلفیق ناسیونالیسم باستانگرایانه و مدرنیزم بود و کشور را با همین رویکرد اداره میکرد، فاجعه کشف حجاب را مرتکب شد و متاسفانه در این جریان عده زیادی از روشنفکران هم با او همراه بودند؛ چرا که فکر میکردند به اجبار و با ظاهر مدرن میتوان کشوری مدرن ساخت.
این فعال حوزه زنان یادآور شد: امروز اگر میخواهیم دلایل بعضی تنشها در مورد حجاب را بدانیم باید آن را در عدم دسترسی مطلوب زنان ایرانی به شاخصهای مطلوب توسعه دنبال کنیم، برای مثال وضعیت آموزش و بهداشت زنان ما در ۱۰ سال اخیر پیشرفت خوبی داشته است اما در حوزه اقتصاد، اشتغال، امنیت و منع خشونت علیه زنان کار جدی انجام نشده است.
بر اساس این گزارش، نکته جالب توجه نشست این بود که ابراهیم فیاض به رغم حضور اولیه در این نشست و قرار قبلی برای سخنرانی، پیش از بیان هرگونه سخنی، در اواسط جلسه، سالن نشست را ترک کرد.
انتهای پیام/