کد خبر: 10234
17/10/24 - 11:06 ق.ظ

به گزارش پایگاه خبری حجاب ، به نقل از “ایسنا” ، زنان نیمی از جمعیت هر جامعه انسانی را تشکیل می‌دهند، بنابراین اختصاص فضایی مناسب برای گذراندن اوقات فراغت و دورهمی‌های بانوان به‌منظور افزایش نشاط شهری دارای اهمیت زیادی است. ایده ایجاد بوستان بانوان در استان قزوین برای نخستین بار توسط زنان عضو شورا در […]

به گزارش پایگاه خبری حجاب ، به نقل از “ایسنا” ، زنان نیمی از جمعیت هر جامعه انسانی را تشکیل می‌دهند، بنابراین اختصاص فضایی مناسب برای گذراندن اوقات فراغت و دورهمی‌های بانوان به‌منظور افزایش نشاط شهری دارای اهمیت زیادی است. ایده ایجاد بوستان بانوان در استان قزوین برای نخستین بار توسط زنان عضو شورا در سال ۸۴ مطرح شد و نخستین بوستان بانوان قزوین با نام نرگس در سال ۸۸ احداث شد، اما هم‌اکنون سومین بوستان بانوان قزوین نیز در حال احداث است.

«مهدیه سادات قافله‌باشی» عضو شورای شهر قزوین در این‌باره می‌گوید: زمانی که بحث بوستان بانوان مطرح شد، من لایحه بوستان بانوان را نوشتم و تقدیم شورا کردم و طبق آن استانداردهایی مشخصی برای بوستان بانوان در نظر گرفته‌شده بود. وی ادامه می‌دهد: وقتی می‌گوییم بوستان بانوان توقع ما بوستان استانداردی است که پلی روی آن سایه نیاندازد و نگران این نباشیم که مشاع است یا نیست، این بوستان‌ها باید به نحوی ایجاد شود که هیچ پل و ساختمانی در اطراف آن قرار نداشته باشد.

رئیس کمیسیون فرهنگی شورای شهر قزوین تأکید می‌کند: بوستان نرگس از جمله پروژه‌های مناسب شهری در حوزه زنان بود که به نظر می‌رسید حضور بانوان با امنیت و رفاه کامل در بوستان را فراهم می‌کند، اما به دلیل این‌که ساختمان‌های زیادی به آن مشرف هستند، بانوان در آن آزاد نیستند.

به گزارش ایسنا، برج‌هایی که اخیراً در نزدیکی بوستان بانوان قزوین و حتی پلی که در نزدیکی بوستان ساخته‌شده، در زمان احداث بوستان وجود نداشتند اما بی‌تدبیری مسئولان در سال‌های بعد باعث شد که این بوستان از هر طرف قابل‌رؤیت باشد و آزادی بانوان آن‌طور که باید محقق نشود.

اگرچه عده‌ای معتقد هستند که آزادی در بوستان بانوان به معنای پوشش آزاد نیست و صرف این‌که ورود مردان به بوستان ممنوع باشد زنان دارای آزادی هستند، اما «زهرا یوسفی» دیگر بانوی عضو شورای شهر قزوین نیز در این‌باره می‌گوید: بانوان باید در بوستان مختص به خودشان راحت باشند و بتوانند فضای متفاوت از بوستان خانواده را تجربه کنند.

یوسفی تصریح می‌کند: ما در کشور آفتابی زندگی می‌کنیم اما زنان ما دچار مشکلاتی از قبیل کمبود ویتامین D و پوکی استخوان هستند که ناشی از کمبود نور آفتاب است، بوستان بانوان باید فضای امنی باشد که بانوان با پوشش و حجاب کمتر در معرض آفتاب قرار بگیرند، چون زندگی آپارتمان‌نشینی دسترسی به آفتاب را کاهش داده است.

وی می‌گوید: هم‌اکنون ما جایی نداریم که خانم‌ها به‌راحتی اوقات فراغت خود را بگذرانند و نگران این نباشند که از بیرون دید داشته باشد، بااین‌حال بوستان بانوان با استقبال بالای خانم‌ها روبه‌رو شده است.

وقتی بوستان در معرض دید همه است

با توجه به استقبال گسترده بانوان از بوستان نرگس، مسئولان احداث دو بوستان بانوان دیگر در شهرک مینودر و در جنوب شهر را نیز در دست‌کار قراردادند، هم‌اکنون بوستان بانوان مینودر افتتاح و بوستان دیگر در جوار پل امام رضا(ع) در حال احداث است که این دو بوستان نیز جانمایی مناسبی ندارند.

«مهدیه قافله‌باشی» در این‌باره خاطرنشان می‌کند: دیوار بلند آتش‌نشانی در کنار بوستان بانوان مینودر قرار دارد که بر این بوستان مشرف است، هم‌چنین در بوستان بانوان دیگری که در حال احداث است پل امام رضا کاملاً مشرف بر بوستان است، هیچ‌کدام از بوستان‌های بانوان استاندارد نیستند و باید در رفع این مشکل اقدامات لازم صورت گیرد.

وی تأکید می‌کند: این جانمایی‌ها باید به‌دقت صورت گیرد تا بانوان بتوانند در فضای امن و راحت به تفریح، بازی و حرکات ورزشی بپردازند.

«مهدی عبدالرزاقی» عضو شورای شهر قزوین نیز جانمایی بوستان بانوان را مناسب نمی‌داند و می‌گوید: بوستان بانوان باید مکانی باشد که بانوان در آن فضا راحت باشند، هم‌اکنون نه‌تنها جانمایی درست صورت نگرفته است بلکه مأمور انتظامات بوستان مرد است و به حجاب بانوان در بوستان بانوان تذکر می‌دهد.

وی اظهار می‌کند: این بوستان چه فرقی با بوستان ملت می‌کند، اگر قرار بود زنان در بوستان بانوان راحت نباشند چرا هزینه کردیم باید بیشتر به جانمایی‌ها توجه شود و راحتی بانوان را در نظر بگیریم تا بتوانیم محیطی شاد برای بانوان ایجاد کنیم.

طبق این گزارش ، بوستان بانوان در واقع فضایی است که در آن زنان بتوانند با فراغ بال به تفریح، ورزش، فعالیت‌های اجتماعی و فرهنگی بپردازند در این میان استانداردهای مختلف امنیتی، حراستی، خدماتی و محافظتی باید رعایت شود در این میان جانمایی بوستان اهمیت بیشتری دارد و حل این مشکل نیاز به همکاری و همدلی اعضای شورا و دستگاه‌های مسئول دارد.

«فرج‌الله فصیحی‌رامندی» بابیان این‌که پیش‌ از این جانمایی درست دغدغه من هم بود، در این‌باره می‌گوید: درست است که جانمایی بوستان بانوان خوب نیست اما اگر بخواهیم با این دید نگاه کنیم دیگر بوستان بانوان نداریم چراکه مشکل قابل‌حل نیست.

وی تصریح می‌کند: پیش‌ از این من هم این نگاه را داشتم اما وقتی وارد شدم دیدم ما اصلاً فضای مناسبی نداریم که در معرض دید نباشد پس باید قبول کنیم که بوستان با این ضعف‌ها داشته باشیم یا کلاً بوستان ویژه بانوان نداشته باشیم، چون اگر این فضاها را از دست بدهیم دیگر زمینی نداریم.
در حالی این عضو شورا از نبود بوستان بانوان صحبت می‌کند که «زهرا یوسفی» معتقد است هم‌اکنون بوستان بانوان به یک پاتوق برای زنان تبدیل‌شده است و خانواده‌ها با خیال راحت اجازه می‌دهند که دخترانشان در این بوستان تردد کنند بنابراین وجود این بوستان‌ها در شهر قزوین بسیار اهمیت دارد.

بگویید بوستان خانواده!

یکی از وظایف اصلی شورا خدمت‌رسانی و حل مشکلات مردم در فضای شهری است و این امر همدلی و همکاری هر ۹ عضو شورا را می‌طلبد، اگر اعضای شورا دارای دغدغه خدمت هستند باید مشکلات را حل کنند نه اینکه به پاک کردن صورت‌مسئله اکتفا کنند.
حکمت الله داوودی رئیس شورای شهر قزوین که انتظار می‌رود از پروژه‌های شهری که جنبه خدمات‌رسانی دارد به‌صورت تمام‌قد حمایت کند بابیان اینکه در شورای شهر ۳ خانم حضور دارند برای همین هم برای بوستان بانوان تلاش می‌کنند، در این خصوص می‌گوید: حالا خیلی برای بانوان تلاش نکنید و بگویید بوستان خانواده که خانم‌ها با خانواده در این بوستان ‌ها تردد کنند.
پاسخی به‌ظاهر شوخی که دور از انتظار ارائه شد و به‌جای حل مشکل، صورت‌مسئله را به‌طور کل پاک کرد و همین امر واکنش اعضای شورا را در پی داشت.

زهرا یوسفی تأکید می‌کند: همه بوستان ‎های سطح شهر بوستان خانواده است، در مورد بوستان بانوان اگر بوستان مختص خانم‌ها نباشد احساس امنیت و راحتی دیگر وجود ندارد و نمی‌تواند یک پاتوق باشد، پس به‌جای اینکه بوستان بانوان را به بوستان خانواده تبدیل کنیم بهتر است که به فکر توسعه بوستان بانوان باشیم.

«حکمت‌الله داوودی» در این زمینه می‌گوید: در فضای شهری مکان مناسب و استانداردی برای بوستان بانوان نداریم و در همه جای شهر هر جا بوستان بسازیم مشرف است و فضای مناسبی نداریم، اگر بوستان را در حاشیه شهر هم ببریم امنیت ندارد؛ ما هر چه که در توان داشته باشیم سعی می‌کنیم بوستان خانم‌ها را گسترش دهیم اما اگر نشد باید بوستان خانواده احداث کنیم.

بوستان بانوان را گسترش می‌دهیم

«محمدصادق مظفری» مدیرعامل سازمان بوستان‌ها و فضای سبز شهرداری قزوین در این‌باره بیان می‌کند: ما در تلاش هستیم که بوستان بانوان را گسترش دهیم، اما همان‌قدر که بوستان تخصصی بانوان در شهر نیاز است و بوستان خانوادگی هم نیاز است.

وی تأکید می‌کند: اگر احساس نیاز شد از بوستان بانوان به‌صورت دو کاربری استفاده می‌کنیم و در برخی ایام از بوستان بانوان به‌عنوان بوستان خانواده استفاده کنیم، هم‌چنین برای جانمایی بوستان بانوان به‌دنبال تملک برخی مکان‌ها در سطح شهر هستیم و امیدواریم این سازمان با حمایت شورا، ضعف‌ها را فرصت تبدیل کند.

به گزارش ایسنا، بدون تردید بوستان بانوان و احداث آن نیازمند فضاها و مکان‌های مناسبی است که باید استانداردهای مختلفی را طی کند، اما از مسئولان انتظار می‌رود به این مسأله به چشم مشکل حل‌نشدنی نگاه نکنند و با استفاده از خرد جمعی مکان‌های مناسب را شناسایی و در راستای حل این مشکل گام بردارند.

انتهای پیام/

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

شبکه های اجتماعی

     
           

آخرین اخبار

خوراک حجاب نیوز

اگر میخواهید مطالب حجاب نیوز را از دست ندهید، مشترک خوراک حجاب نیوز شوید!

feed32